Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gašper Krošelj

Odveo je Sloveniju na Olimpijske igre, sada brani za Medveščak

13.08.2017.
u 18:00

– Kad je riječ o meni, sada imam puno više iskustva, bolji sam golman nego te 2009. godine.

Nakon četiri godine igranja u KHL-u, hokejaši Medveščaka vratili su se u EBEL, gdje su prvu utakmicu odigrali još u rujnu 2009. godine. Među 30-ak igrača koji su u momčadi medvjeda za iduću sezone, samo je jedan koji je sudjelovao i u toj prvoj sezoni EBEL-a. To je slovenski vratar Gašper Krošelj. Tada je imao 22 godine, a sada mu je 30.

Ići će u Pyeongchang

– Uh, ta prva sezona, te prve utakmice u EBEL-u, bilo je tu nezaboravnih utakmica, doživljaja. Puno se toga promijenilo od tada. Tada je bilo i dosta improvizacije, a u međuvremenu je Medveščak prošao KHL i postao veliki klub. Sada je sve jako dobro posloženo – kaže Krošelj te dodaje:

– Kad je riječ o meni, sada imam puno više iskustva, bolji sam golman nego te 2009. godine. Nadam se da ću to pokazati ove sezone. Čim su me ljetos nazvali iz Medveščaka, odmah sam prihvatio ponudu. U Zagrebu se osjećam kao doma.

U posljednje tri godine Krošelj je igrao u Skandinaviji – u Norveškoj, Danskoj i Švedskoj.

– Skandinavski hokej je jako brz, puno sam naučio, napredovao. Bilo je lijepo i u zadnjoj sezonu u Stockholmskom AIK-u. Tamo smo stalno igrali pred 8-9 tisuća ljudi. Mogao sam i ostati tamo, ali i Šveđani su počeli imati problema s financijama – kaže Gašper.

Krošelj je posljednjih godina puno toga napravio i u reprezentativnom dresu Slovenije. Sudjelovao je na posljednja tri Svjetska prvenstva te je bio ponajbolji u kvalifikacijama u kojim je Slovenija drugi put u nizu izborila odlazak na Olimpijske igre, u društvo 12 najboljih hokejaških vrsta svijeta. Velika je stvar kada si prvi vratar hokejaške zemlje poput Slovenije, a ovoga proljeća Krošelj je branio protiv Kanade na SP-u u Francuskoj.

– Uh, bio je to poseban osjećaj, igrati protiv 25 NHL igrača. Udarci su samo fijukali, primio sam 7 golova, zabili dva, bilo je to dobro iskustvo. U početku mi je bio pritisak biti prvi vratar Slovenije, ali naučio sam se nositi s tim. Trudit ću se da dobrim obranama u Medveščaku ostanem u reprezentaciji i da budem među putnicima za Pyeongchang – kaže Gašper, kojemu je u slovenskoj vrsti kapetan Anže Kopitar, ponajbolji hokejaš svijeta koji ima i dva Stanleyjeva kupa s LA Kingsima.

– Kopitar je pravi lider, ali i ja dobar, običan dečko. On je za ljude u Los Angelesu velika zvijezda, ljudi mu se klanjaju, ali ostao je potpuno normalan, to ga čini drukčijim od većine NHL Top igrača – napominje Krošelj.

Na kraju je Gašper otkrio što očekuje od nove sezone u Medveščaku.

– Momčad mi se čini jako dobra, jedva čekam da sezona počne, a i jako se veselim Winter classicu na Šalati. Nadam se po snijegu.

Trener ima samo 32 godine

Trener Medveščaka Connor Cameroon ima samo 32 godine i bit će najmlađi u EBEL-u.

– Nisam imao tako mladog trenera, ali Cameroon mi se sviđa, jer zbog svoje dobi razmišlja kao mi igrači. Treninzi su mu super, jako dobro radimo – kaže Krošelj i zaključuje:

– Lijepo je u Medveščaku vidjeti 5-6 domaćih, mladih hrvatskih igrača. Nadam se da će igrati što više. Ja ću puno pomagati dvojici mladih golmana, Nikoliću i Rosandiću.

Komentara 3

RI
rikavac
19:21 13.08.2017.

Zar ima jos neko da prati taj Medvjescak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije