Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide se u privatizaciju

Održana Skupština: Ovo je najuspješnija godina Dinama, nastavljamo ovako i dalje!

Godišnja skupština GNK Dinama
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/10
21.12.2015.
u 20:10

– Liga prvaka je nama dala mnogo, ali i svakom hrvatskom prvoligašu milijun kuna. Molio bih da se to napomene, da se to registrira

U Maksimiru je danas održana godišnja Skupština GNK Dinama, a nakon dugo vremena na njoj nije bilo Zdravka Mamića, izvršnog predsjednika kluba koji ima izrečenu mjeru prema kojoj ne smije sudjelovati u radu kluba. U njegovu odsustvu, glavnu riječ vodio je direktor Tomislav Svetina, a sve je započelo minutom šutnje za preminulog igrača Dinama Ismeta Hadžića. 

Na Skupštini je bilo 66 skupštinara od ukupno 79, a svi zaključci jednoglasno su potvrđeni.

– Uvjeti su zahtijevali puno napora i angažmana, ali i stres za svakog našeg djelatnika. Zahvaljujem svima u radnoj zajednici koji su dali i više od maksimuma, našli smo satisfakciju u burnoj, turbulentnoj, ali i povijesnoj godini. To je najuspješnija godina od neovisne Hrvatske. A to pokazuje i statistika. Osvojili smo sva tri naslova i Kupa (seniori, juniori i kadeti), a naša Nogometna škola zaslužila je i priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora – rekao je Svetina i dodao:

– Liga prvaka je nama dala mnogo, ali i svakom hrvatskom prvoligašu milijun kuna. Molio bih da se to napomene, da se to registrira. Također, od Uefe smo za fair-play dobili 400 tisuća eura za odlično poslovanje. Naši juniori su osvojili europsko proljeće, plasirali se među 16 najboljih klubova Europe. Sve se to dogodilo u 2015. godini, a mi u radnoj zajednici imamo pod ugovorom oko 220 ljudi. A nijedan dan nikome nije kasnila plaća. Državi smo prihodovali oko 20 milijuna kuna. To su statistički podaci. Godinu završavamo uspješno, sportski smo zadovoljni, a planovi su nam još viši.

– Zoki je rekao da će se nakon priprema u proljeće sve vratiti na staro. Mi plešemo već 10 godina i tako ćemo nastaviti. Najveće prihode ostvarili smo od prodaje igrača, ali sljedeće godine probat ćemo od marketinga. Negativno je okruženje oko Dinama, to su činjenice. 

Najavljeno je da privatizacija kreće sljedeće godine.

– Imali smo manje smetnje zbog sveprisutnosti represivnog aparata pa smo imali otežanu komunikaciju s revizorima. Sve smo riješili i tu je elaborat. Sutra imamo još jedan sastanak za finalizaciju te priče. Sljedeće godine krećemo s postupkom preoblikovanja. U prvom krugu upisuje se Grad Zagreb, u drugom članovi, a u trećem krugu članovi koji su se eventualno upisali. Svi koji misle da se nešto netransparentno događa, neka se jave.

Uključio se i Mirko Barišić.

– Sutra imamo možda i zadnji sastanak u Ministarstvu prosvjete i športa, moglo bi sve vrlo brzo biti gotovo – nadodao je Mirko Barišić...

>>Barišić zavapio: Nadam se da ćemo Zdravko i ja ponovno raditi zajedno

Komentara 20

MA
..Marsijanac
20:23 21.12.2015.

Liga prvaka je nama dala mnogo, ali i svakom hrvatskom prvoligašu milijun kuna.>>>>> Kazu da je Brbljic u ime Hajduka odbio tu lovu,ha,ha.

MA
..Marsijanac
20:29 21.12.2015.

Imali smo manje smetnje radi sveprisutnosti represivnog aparata pa smo imali otežanu komunikaciju s revizorima. Sve smo riješili i tu je elaborat.>>>. A sto bi tek bilo da Dinamo posluje kao Hajduk i ostatak HNL, gdje skoro svi grcaju u dugu.Dinamo , Rijeka i HNS su jedine svijetle tocke hrvatskog nogometa.

ZD
Zdravkecmali
23:07 21.12.2015.

A VI neprijatelji dragi kmecite i dalje. A domaći Jude mogu organizirat još koji prosvijed. Možda ih se uspije skupiti vise od tisuću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije