Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštaj od Poklepovića

'Šjor Špaco, želim vam da zauzmete mjesto gore na nebeskoj tribini'

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/4
27.12.2018.
u 15:03

Osim izbornika Zlatka Dalića, na komemoraciji su bili brojni igrači i treneri Hajduka te mnogobrojni ljubitelji splitskog kluba

U kino dvorani na Poljudu danas je održana komemoracija za legendarnog trenera Hajduka Stanka Poklepovića Špacu za kojega je gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazao da je bio simbol Splita i čovjeka koji nije nikada odustajao od svog Hajduka.

1/16

- Kada ga je Hajduk tri puta poslao s klupe nije imao niti jednu ružnu riječ. Koja je pouka šjor Stanka? Viteštvo, poštenje i kultura. Okupio je ljude koji dugo nisu bili na Poljudu i sve one koji bi češće trebali biti ovdje. Imao sam priliku nekoliko puta s njim razgovarati i naučio sam jednu bitnu stvar, a to je cijeniti svoje pretke. Izražavam vam najdublju sućut, uvažena obitelji, jer smo od njega puno naučili - poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.

Predsjednik skupštine Hajduka Vinko Radovani rekao je da se opraštamo od jednog od najvećih trenera koje je Hajduk imao podsjetivši kako je legendarni Špaco Hajduk vodio osam sezona, a kao trener je osvojio i prvenstvo Hrvatske.

- Ne pamtim da je u ovoj dvorani bilo ikada više svijeta. Hvala mu na svemu što je dao za Hajduk, posebno mu i veliko hvala što smo svi bili dio bogatog prozorčića koji je utkan u Hajdukovu povijest. Dragi moj šjor Špaco želim vam da zauzmete mjesto gore na nebeskoj tribini u društvu prijatelja koji vas čekaju - kazao je Radovani.

Osim izbornika Zlatka Dalića, na komemoraciji su bili brojni igrači i treneri Hajduka te mnogobrojni ljubitelji splitskog kluba među kojima i ministar obrane RH Damir Krstičević.

Posljednji ispraćaj i ukop legendarnog trenera bit će sutra, 28. prosinca, u 14 sati u obiteljskoj grobnici u Milni na otoku Braču.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
pozornik66
15:23 27.12.2018.

Šjor Stanko Počiva u miru Božijem i neka ti je laka nebeska zemlja

FR
franjo
19:55 27.12.2018.

Želim mu mjesto pored samoga Boga, ali sam Bog to odlučuje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije