Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrači i treneri bili protiv

Odluka je pala: Košarkaška Euroliga definitivno neće biti nastavljena!

Euroliga
Foto: DPA/Pixsell
1/3
25.05.2020.
u 13:31

Konačna odluka vodstva Eurolige jest takva da će sljedeću sezonu igrati iste momčadi koje su je igrale i ove sezone

Prekinuta Euroliga neće biti nastavljena, a niti Eurokup. U "Danu D" za najjače europsko klupsko natjecanje donešena je očekivana odluka, onakva kakvu su priželjkivali igrači, većina euroligaških trenera ali i vlasnici većine euroligaških klubova.

Čelnici Eurolige bili su iznenađeni prilično jedinstvenim stavom igrača koji su sudjelovali na video-konferencij, a taj negativni stav prema nastavku sezone izrečen je i u kasnijem priopćenju Udruge euroligaških navijača (ELPA).

Znajući sve to, za očekivati je bilo da će i vlasnici 11 klubova s desetogodišnjom licencijom većinski biti protiv nastavka sezone.

Uostalom, svjestan je toga bio i izvršni direktor Eurolige Jordi Bertomeu koji je sam izašao s takvim prijedlogom jer uoči jučerašnjega sastanka istih, održanog video vezom, pretpostavljalo se da su sigurno protiv Milano, CSKA, Fenerbahče, Panathinaikos i Olympiacos i da im treba još jedan glas (Baskonia, Žalgiris) da sruše prijedlog o nastavku.

A procjene su bile da će da će za nastavak biti Barcelona i Real, jer se oni ionako spremaju za nastavak svoje nacionalne lige, a da će za dovršetak započetog biti i Makabi i Anadolu Efes koji je zapravo i najveći gubitnik ovakvog ishoda.

Jer, prošlosezonski finalist Eurolige ove je sezone imao još bolju momčad a samim time i bolje izglede za osvajanje svog prvog naslova prvaka Europe.

Uostalom, efesovci su u trenutku prekida sezone bili u vodstvu (24-4) ispred Reala (22-6), Barcelone (22-6), CSKA (19-9) i Makabija (19-9) pa imaju za čim žaliti.

Ovo je odluka kakvu je priželjkivalo i vodstvo ABA lige jer sada oni mogu isto poništiti svoju sezonu i sve vratiti na stanje kakvo je bilo prošlo ljeto.

A to znači da ABA ligaši ne moraju igrati posljednje kolo a bogme niti doigravanje jer ionako je prošlosezonski prvak Crvena zvezda taj koji će igrati Euroligu i sljedeće sezone.

Takva odluka najviše je pogodila Partizan koji je jako dobro stajao u Eurokupu i koji je u trenutku prekida ABA lige bio vodeća momčad (17-4), s osiguranom prednošću domaćeg terena u doigravanju, ispred Budućnosti (15-6) i Crvene zvezde (14-7).

Dakle, konačna odluka vodstva Eurolige jest takva da će sljedeću sezonu igrati iste momčadi koje su je igrale i ove sezone, a da će osmero četvrtfinalista Eurokupa imati zajamčeno mjesto u sljedećem izdanju tog, drugog po snazi u Europi, klupskog natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije