Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA PARIZ

Odlična Martić pobijedila Wickmayer

Petra Martić
AFP
10.02.2010.
u 15:42

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić sjajnom je igrom u 1. kolu WTA turnira u Parizu pobijedila 15. igračicu svijeta i 3. nositeljicu Belgijanku Yaninu Wickmayer sa 6:4, 3:6, 7:5.

Martić je za nastup u glavnom ždrijebu dobila pozivnicu organizatora, a svojim nastupom protiv Wickmayer apsolutno je dokazala da organizatori nisu pogriješili.

Iako 19-godišnja tenisačica iz Duća pored Omiša, trenutačno 82. tenisačica svijeta, nije dobro započela sezonu pa je na turnirima u Aucklandu, Sydneyju i na Australian Openu gubila u 1. kolu, dolaskom u Europu kao da je pronašla formu. Dobro je igrala za hrvatsku reprezentaciju u natjecanju Fed Cup u Portugalu, a u Parizu je skinula veliki skalp.

Wickmayer je, očekivano, bila agresivnija tenisačica na terenu, ali je i daleko više griješila. Martić je znatno bolje ''miješala'' igru, odlično je čitala igru svoje suparnice i promjenama ritma često je izbacivala iz takta, a posebno učinkovita bila je s kratkim loptama.

U 1. setu Hrvatica je napravila break za 3:2, nakon čega je uzela medicinski time-out zbog problema s lijevim bedrenim mišićem. Srećom, na terenu se njezini problemi nisu osjetili u nastavku, a za osvajanje prvog seta ključan je bio maratonski osmi gem u kojem je Martić realizirala šestu gem-loptu.

U drugom je setu Petra propustila break-loptu u petom gemu, a u osmom je izgubila servis, iako je imala tri lopte za 4:4. No, u trećem je setu Martić bila puno opasnija na terenu. Štoviše, Belgijanki nije dopustila niti jednu break-loptu, a sama je propustila jednu u četvrtom gemu, kada se Wickmayer spasila s asom.

U 12. gemu Martić je pri vodstvu 6:5 izborila 0-40 na servisu Belgijanke i tri povezane meč-lopte. Belgijanka ih je odličnim napadima spasila, ali je Petra sjajnim retern winnerom izborila i četvrtu, a onda je odigrala izvrstan bod koji je okončala izravno ga osvojivši bekhendom!

– To mi je najveća pobjeda u karijeri! Kada je u posljednjem gemu Wickmayer spasila 0:40, mislila sam da neću uspjeti. Ipak, četvrta meč-lopta donijela mi je pobjedu – rekla je nakon susreta Martić, 82. tenisačica svijeta.

Martić je za pobjedu na terenu provela 2 sata i 24 minute te je na kraju osvojila jedan poen više od suparnice. U 2. kolu igrat će protiv 34. igračice svijeta, Mađarice Agnes Szavay, s kojom se dosad još nije sastajala.

Podsjećamo, plasman u 2. kolo glavnog turnira u Parizu izborila je i Karolina Šprem. Naša je tenisačica na početku turnira svladala Švicarku Timeu Bacsinszky sa 7:5, 6:, a u 2. kolu igrat će protiv 6. nositeljice, Izraelke Shahar Peer.

Hrvatska tenisačica Darija Jurak i Mađarica Marosi poražene su u 2. kolu igre parova. Bolje od njih bile su Bjeloruskinje Govorcova i Puček 3:6, 6:1, 11:9.

 

WTA Pariz, 1. kolo:

Martić – Wixkmayer (3) 6:4, 3:6, 7:5

2.kolo, parovi:

Govorcova / Puček – Jurak / Marosi 3:6, 6:1, 11:9

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije