Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA ODLUKA

Napušta Zagreb i odlazi u Srbiju: Vratit ću se! Samo je pitanja kada

Veselin Vujović i Josip Valčić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
23.05.2020.
u 10:18

Vujović je s klubom uspio odraditi Ligu prvaka, gdje se PPD Zagreb nije plasirao u osminu finala, a u SEHA Gazprom ligi došao je do završnog turnira koji je odgođen za kraj kolovoza

Veselin Vujović nije više trener rukometaša PPD Zagreba. Svoj drugi mandat na klupi „plinara“ pamtit će po tome što nije mogao osvojiti nijedan trofej. Naime, zbog koronavirusa rukometno je prvenstvo Hrvatske prekinuto i nije proglašen prvak. Otkazan je i kup Hrvatske.

Vujović je s klubom uspio odraditi Ligu prvaka, gdje se PPD Zagreb nije plasirao u osminu finala, a u SEHA Gazprom ligi došao je do završnog turnira koji je odgođen za kraj kolovoza.

Zagreb drugi dom

– Taman sam došao u Zagreb nakon dva mjeseca koja sam zbog pandemije proveo u Šapcu, odradili smo nekoliko treninga i onda sam morao donijeti meni tešku odluku – rekao je Vujović.

O čemu je riječ, koju su problemi?

– Nažalost, zbog osobnih razloga i privatnog problema koji ne mogu riješiti ako nisam u Srbiji moram napustiti Zagreb. Žao mi je što napuštam Zagreb, ali na dva mjesta ne mogu biti u isto vrijeme. Kada riješim problem koji imam, ako RK PPD Zagreb to bude htio, ja ću se rado vratiti. Zahvaljujem vodstvu kluba na razumijevanju i žao mi je što sam ga doveo u nezahvalnu poziciju ovom svojom odlukom. Nadam se da je igračima rad sa mnom koristio u njihovu napretku. Pratit ću ih svakako i navijati za njih, ali i za klub. Meni je Zagreb drugi dom i, ako situacije budu dopuštale, ja ću uvijek biti spreman za povratak – istaknuo je Vujović.

Vjerojatno je problem koji se ne može riješiti u mjesec dana?

– Istina. Po meni, trebat će mi najmanje šest mjeseci. Pokušao sam sve kako bih to izbjegao, pokušao mi je pomoći i moj dobar prijatelj Zoran Gobac, ali jednostavno nije bilo mogućnosti. Ali, ponavljam, vraćam se u klub treći put, to je sto posto. Samo je pitanje kada – zaključio je Vujović.

U klub je drugi put došao u rujnu 2019. godine te se zadržao svega osam mjeseci na poziciji glavnog trenera. Prvi put došao je 2014. godine i ostao dvije godine. U obje te godine osvojio je sve domaće trofeje, ali i dvaput igrao u četvrtfinalu Lige prvaka.

– Naravno da smo ostali zatečeni kada nam je Vujović priopćio svoju odluku. Šteta. Sad kad se sve pokrenulo, kada smo kompletirali momčad, moramo tražiti novog trenera. Činjenica je da će novi trener morati cijelo ljeto biti u pogonu jer pripreme počinju 1. srpnja, a prva natjecanja krajem kolovoza. Naravno, sve pod uvjetom da sve bude normalno što se tiče pandemije – istaknuo je Božidar Jović, menadžer kluba.

Sigurno već imate neka imena?

– Nije tajna da razmišljamo o dva naša trenera. Jedan je Ivica Obrvan, a drugi Nenad Kljaić. Možda smo mogli uzeti nekog novog stranca, ali ovaj put odlučili smo dati priliku naših trenerima – istaknuo je Jović.

Obojica već vodila Zagreb

Ivica Obrvan već je bio trener PPD Zagreba, od 2010. do 2012. godine. Osim što je trenirao PPD Zagreb, bio je trener Metković Jamba kada je osvojio Kup EHF-a, Agram Medveščaka, Gorenja, Chamberyja te izbornik reprezentacije Makedonije. Obrvan već dugo, od 2018., čeka novi trenerski angažman.

Nenad Kljaić trenutačno u Grčkoj, u kojoj bi trebao potpisati novi ugovor s Olympiacosom. Ali i s još jednom reprezentacijom. No poziv PPD Zagreba sigurno je nešto o čemu će Kljaić ozbiljno razmisliti. Jer, tu je ipak elitna skupina Lige prvaka što je sigurno primamljive od grčkog prvenstva.

I Kljaić je već sjedio na klupi PPD Zagreba, u sezoni 2006./2007. te na početku sezone 2010./2011. kada je smijenjen zbog loših rezultata u pripremnim utakmicama. Zanimljivo je da ga je tada naslijedio upravo Obrvan. Naravno, Obrvan i Kljaić ne samo da su bili treneri nego su bili i igrači PPD Zagreba.

>> Pogledajte razgovor s Veselinom Vujevićem na Večernji TV-u

Ključne riječi

Komentara 4

DO
don123
12:22 23.05.2020.

Pored Ivice Obrvana, ne znam što bi se ti vraćao u Zagreb?

Avatar Golum
Golum
09:44 23.05.2020.

Gobac uzmi mladog trenera koji je bio pomocni trener u PPD-u Davora Rokaveca....ako je dobar slovencima onda je i nama.

Avatar MariaJE95
MariaJE95
08:38 25.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije