Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samanta Fabris

Odlazim iz Italije, zasitila sam se nakon sedam godina

Samanta Fabris
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/4
08.05.2019.
u 21:35

Lijepo je bilo igrati pred 6000 naših navijača. No, bilo je dosta navijača iz Hrvatske. Na svaku utakmicu u finalnoj seriji dolazili su navijači iz Hrvatske i hvala im na tome. Na ovoj zadnjoj utakmici čak je na tribinama bilo dosta djevojaka iz naših klubova, Rijeke, Poreča, Mladosti – rekla je Samanta

Samanta Fabris (27), hrvatska odbojkaška reprezentativka, drugi put u karijeri osvojila je naslov prvakinja Italije. Prvi je s istim klubom, Coneglianom, osvojila lani.

– To je ukupno treći naslov Conegliana u šest godina – naglasila je naša igračica.

Conegliano je u osnovnom dijelu lige uvjerljivo bio prvi, s deset bodova više od drugoplasiranog sastava.

Hvala navijačima iz Hrvatske

– Mislim da nitko nije očekivao da ćemo finalnu seriju završiti u samo tri utakmice. Još je malo tko očekivao da ćemo u tri susreta protiv Novare izgubiti samo dva seta.

Kada smo prve dvije utakmice dobile s po 3:0, dogovor je bio da se sve riješi pred našim gledateljima. Možda je bilo malo nervoze, izgubile smo dva seta, u petom smo na početku gubile, ali našle smo snage za preokret i veliku pobjedu – kaže Samanta.

Atmosfera je bila sjajna?

– O, da. Lijepo je bilo igrati pred 6000 naših navijača. No, bilo je dosta navijača iz Hrvatske. Na svaku utakmicu u finalnoj seriji dolazili su navijači iz Hrvatske i hvala im na tome. Na ovoj zadnjoj utakmici čak je na tribinama bilo dosta djevojaka iz naših klubova, Rijeke, Poreča, Mladosti – rekla je Samanta.

U tri finalne utakmice Samanta je osvojila za svoj sastav 46 bodova, više od svih. U finalu je bila najbolja igračica domaćih s 22 osvojena boda. Više bodova od nje osvojila je samo Paola Egonu iz Novare – 66 bodova, 33 u zadnjoj utakmici. I upravo će Egonu sljedeće sezone igrati za Conegliano.

– To znači da ja na kraju ove sezone odlazim. Naravno, jedan od razloga je što se klub pojačao na mojoj poziciji, a drugi je što sam se zasitila igranja u Italiji. Tu sam od 2012. kada sam igrala za Chieri – kaže Samanta.

Igrala je još za Modenu, Novaru i Casalmaggiore.

– Ponuda ima. No, još ne razmišljam kamo ću. Možda je neka prva opcija Rusija. Vidjet ćemo – rekla je Samanta.Na početku sezone u klubu je bila još jedna naša igračica, Martina Šamadan.

Isti suparnici i u Berlinu

– Igrala je prvi dio sezone, a onda se ozlijedila i na kraju prihvatila ponudu Busto Arsizija. I dobro je odlučila jer je tamo puno igrala, a kod nas bi vjerojatno bila više na klupi nego u igri – istaknula je Fabris. Sezona još nije gotova.

Ova dva talijanska kluba igrat će 18. svibnja u finalu Lige prvakinja. Igra se u Berlinu, u dvorani Max Schmeling Halle. Oba talijanska kluba u polufinalu su izbacila turske klubove, Conegliano je bio bolji od Fenerbahçea (dvaput po 3:0), a Novara od Vakifbanka.

Zanimljivo je da je Novara u gostima pobijedila Turkinje s 3:0, a kod kuće su izgubile s 1:3.

– Malo je drukčije kada se igra samo jedna utakmica. U talijanskom doigravanju više je utakmica i više prilika za popravak. U jednoj utakmici toga nema. Dobro je da smo finale završili u tri utakmice pa ćemo se i oni i mi barem malo odmoriti – istaknula je Samanta koja se 19. svibnja vraća kući, no bit će sa svojima samo jedan dan jer dan poslije već se priključuje reprezentaciji Hrvatske koju ovo ljeto čekaju susreti u Zlatnoj 
ligi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije