Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paponja u Zadru

Odlazi niz juniora: Cibona se njima hvalila, a sada ne zna što bi s njima

22.07.2020.
u 13:42

Klub koji otplaćuje predstečajnu nagodbu nema sredstava da formira razvojnu momčad (kao nekad Donu), ali niti da barem neke od ovih momaka zadrži i pošalje za posudbu

Nakon što su u klub doveli dva perspektivna 21-godišnjaka (Mateo Drežnjak, Toni Nakić), u Ciboni su se zahvalili svim dojučerašnjim juniorima osim Roku Prkačinu koji 18 puni tek u studenom.

Tako je Filip Paponja završio u redovima najvećeg rivala Zadra, Vito Porobić je na pragu Cedevite Junior, Hrvoje Majcunić preselio se u Goricu, a u klubu vjerojatno neće ostati ni Sandro Rašić ni Lukša Buljević, klinci obećavajućeg šuterskog ranga.

Uostalom, sve su to dečki s kojima su se u Ciboni hvalili kada je 2019. osvojena juniorska ABA liga, a kada su oni postali punoljetni u hrvatskom prvaku ostali su bez ideje što bi s njima. A riječ je i o klincima (Paponja, Buljević) koji su 2018. predvođeni Prkačinom s Hrvatskom osvojili naslov kadetskih prvaka Europe.

Nažalost, klub koji otplaćuje predstečajnu nagodbu nema sredstava da formira razvojnu momčad (kao nekad Donu), ali niti da barem neke od ovih momaka zadrži i pošalje za posudbu.

Stoga bi se već ovih dana moglo dogoditi da još jedan od ovih klinaca završi u Zadru, klubu koji inače ima problema s proizvodnjom igrača i do pojave Duje Brale godinama nije izbacio nekog obećavajućeg.

Riječ je o Lukši Buljeviću, momku koji je bio najbolji Cibonin strijelac (20,7 koševa po utakmici) na ovosezonskome kvalifikacijskom turniru Eurolige. Za njega, navodno, u klubu nisu pokazali ozbiljno zanimanje.

U Savskoj 30 imaju sreće što imaju Prkačina kojem je otac egzistencijalno ostvareni internacionalac te sina ne želi prodavati po europskim košarkaškim tržnicama, već preferira da se nasljednik i dalje razvija u Zagrebu. A da Prkačin senior nije takav, najbolji europski kadet iz 2018. već bi nosio dres Barcelone ili berlinske Albe koja je ovog ljeta pokazala zanimanje za juniora. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije