Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZADNJOJ PREPRECI

Odbojkaši Mladosti ostali bez Lige prvaka

Odbojka Mladost
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
28.11.2019.
u 00:02

Mladost je posljednji put igrala u Ligi prvaka prije 20 godina. Tada su bile dvije skupine sa po osam momčadi, a Mladost je nastupila u skupini B zauzevši posljednje mjesto

Odbojkaši zagrebačke Mladosti nisu uspjeli izboriti plasman u Ligu prvaka nakon što su u uzvratnom susretu posljednjeg pretkola u Domu odbojke Bojan Stranić izgubili od lisabonske Benfice s 1-3 (20-25, 19-25, 25-20, 21-25).

Mladost je u prvom susretu u Lisabonu izgubila od Benfice sa 0-3 (22-25, 20-25, 22-25) i u uzvratu u Zagrebu je lovila pobjedu 3-0 ili 3-1 kako bi izborila 'zlatni set' i preko njega stigla do Lige prvaka. Nažalost, Portugalci su poveli sa 2-0 i već tada je priča bila gotova. Na koncu su gosti slavili s 3-1 i izborivši plasman u najjače europsko odbojkaško natjecanje.

Najbolji igrač u portugalskim redovima bio je Thiago Raphael Oliveira sa 19 poena, dok je Honore upisao 13, a Lopes deset poena. Kod Mladosti su najbolji bili Marino Marelić s 12 i Tomislav Mitrašinović s 10 poena.

Hrvatski prvak je u prvom kvalifikacijskom kolu sa dvije pobjede bio bolji od engleske momčadi IBB Polonia London. U drugom pretkolu odvijala se daleko veća borba. Protivnik je bio austrijski prvak SK Zadruga Aich/DOB, a nakon što su obje momčadi ostvarile pobjede s po 3-1, odlučivao je "zlatni set" u kojem je Mladost slavila sa 15-9 izborivši treće pretkolo.

Posljednja prepreka na putu do ulaska u grupnu fazu 'elitnog društva' u kojem je Mladost bila prije 20 godina, je bila portugalska Benfica, no portugalski sastav se pokazao boljim. 

Mladost je posljednji put igrala u Ligi prvaka prije 20 godina. Tada su bile dvije skupine sa po osam momčadi, a Mladost je nastupila u skupini B zauzevši posljednje mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije