Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petra Bukić

Od vaterpola ne možemo živjeti, pa mnoge cure rano odustaju

Petra Bukić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
15.04.2019.
u 20:20

U ženskom vaterpolu je tako, posebno kod nas u Hrvatskoj, rano se počinje, ali se, na žalost, rano i odlazi. Jer cure ne mogu živjeti od vaterpola i normalno je da, kad ih stisnu školske ili kasnije studentske obveze, najčešće izvisi sport - kaže Petra

Vaterpolistice nam često, vjerojatno s pravom, zamjeraju da daleko manje pišemo o njima nego o vaterpolistima. I same priznaju da je muški dio tog sporta u nas iznimno uspješan, ali imaju i one svoje pobjede i svoje – trofeje.

Jedan takav, onaj u Regionalnoj ligi, osvojile su igračice Mladosti pobijedivši u zagrebačkom finalu beogradsku Palilulu s 10:7.

>> Pogledajte što je Petra Bukić govorila prije godinu i pol

Prilika je to bila da o statusu ženskog vaterpola kod nas i u svijetu porazgovaramo s jednom od pobjednica, Petrom Bukić, kćeri našega najtrofejnijeg vaterpolista Perice.

Iako ima samo 19 godina, Petra je već dva puta proglašavana najboljom hrvatskom vaterpolisticom. No u posljednje vrijeme ne pruža maksimum jer je muči ozljeda.

– Da, već mjesec i pol dana muči me prepona, što je posljedica njezina puknuća prije nekoliko godina. Problem dolazi iz leđa i zato sad po posebnom programu radim u teretani s kondicijskim trenerom Mladosti Perom Kuterovcem – kaže Petra koja ni u jednom trenutku nije sumnjala da će žabice obraniti regionalni naslov.

– Bilo je teško na početku (Beograđanke su povele s 1:0 i držale se do 4:3 za Mladost, da bi u jednom trenutku bilo i 10:4 za Zagrepčanke, op. a.), ali znale smo da smo bolje i to se na kraju i pokazalo – napominje Bukić koja se vaterpolom počela baviti s 12 godina da bi nešto kasnije već zaigrala i za seniorsku ekipu.

– U ženskom vaterpolu je tako, posebno kod nas u Hrvatskoj, rano se počinje, ali se, na žalost, rano i odlazi. Jer cure ne mogu živjeti od vaterpola i normalno je da, kad ih stisnu školske ili kasnije studentske obveze, najčešće izvisi sport. I zato mi imamo jako mlade ekipe, posebno u tome prednjače Viktoria i POŠK za koje igraju djeca.

Petra Bukić
1/16

I vi u ekipi imate jednu 13-godišnjakinju i to iznimno talentiranu – Latica Medvešek u finalu je uspješno na vratima zamijenila ozlijeđenu Natašu Šerkinić?

– Igrala je ona i prošle godine, ali sad je branila u finalu i posao je odradila odlično. Hrabra je, odlučna, voli raditi i zbilja je veliki potencijal.

Kako ste zadovoljni statusom ženskog vaterpola u nas, je li on bolji ili lošiji nego prije?

– Pa nije loše, postupno se to popravlja. Ipak je to sve sad na jednoj višoj razini, a nama je posebno važno da ljudi sve više shvaćaju da vaterpolo nije samo muški sport, da je zdrav i za cure. Neke predrasude se polako ruše...

S kim više razgovarate o vaterpolu: s ocem Perom ili bratom Lukom koji sada igra u Pro Reccu?

– S ocem više, s bratom razgovaram o nekim drugim stvarima – zaključila je Petra.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Zlatniretreiver
Zlatniretreiver
21:20 15.04.2019.

Ljepotica

ČE
četverac
07:34 16.04.2019.

Meni je jako zgodna. Ove providne i anemične mi idu na živce...

TO
toljaga22
20:52 15.04.2019.

prekrasna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije