Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Vrančić dobio priliku u njemačkom prvaku

Od amatera do kluba Lige prvaka

'inozemno - 28.06.09.,mainz - Mario Vrancic, najtalentiraniji nogometa\\u009A njemacke juniorske reprezentacije iznajmljen je na jednu sezonu crveno-bijelom Ahlenu photo: Marijana Dokoza/Vecernji list
'marijana dokoza'
22.07.2011.
u 08:41

Mario Vrančić izborio se za jedno poluvrijeme u dresu njemačkog prvaka Borussije iz Dortmunda na pripremnom turniru Total kupu na kojem je njegov klub igrao u Mainzu i osvojio ga

– Spreman sam boriti se za prvu ligu – izjavio je Mario Vrančić prije tri godine kad je igrao za tada drugoligaški, a danas prvoligaški njemački klub Mainz.

Mario Vrančić potpisao je 2006. četverogodišnji ugovor s Mainzom. Sedam godina prije potpisivanja unosnog ugovora proveo je u juniorima VFR Kesselstadta. Najtalentiraniji igrač njemačke juniorske reprezentacije pokušao se dokazati među profesionalcima.

– Jako sam sretan u Mainzu i to mi mnogo znači za nogometnu karijeru – izjavljivao je u to vrijeme Vrančić koji je igrajući u juniorima pokazao veliki talent.

Jürgen Kloop, bivši trener Mainza, nerijetko je izjavljivao kako je Vrančić jedan od najvećih nogometnih talenta Njemačke. Prvi je put za Mainz igrao u zadnjoj utakmici sezone 2006./2007. Sljedeće sezone igrao je zajedno s bratom Damirom.

Vrančić je u Njemačku došao iz Slavonskog Broda 1994. godine i s obitelji se nastanio u Hanauu nedaleko od Frankfurta. Nakon što je njegov brat Damir dobio ugovor s Mainzom, obitelj se preselila u grad na rijeci Rajni. Uz brata Damira zaigrao je za momčad koja je neko vrijeme nosila ime prvoligaša.

– Nije uvijek bilo lako igrati uz Damira. Igrali smo na istoj poziciji, a tako se ne možete potpuno dokazati – kazao je Vrančić.

Mario je prošao sve juniorske uzraste, a ulaskom u profesionalce, porasla mu je vrijednost na nogometnom tržištu na 225 tisuća eura.

– Možda toliko vrijedim, a možda i više – odgovorio je smijući se.

Od prošle godine Vrančić nosi dres Borussije iz Dortmunda, a ugovor mu traje do kraja sljedeće sezone. Zanimljivo je spomenuti kako je 22-godišnjeg Vrančića u Borussiju doveo trener Jürgen Kloop koji je u njega polagao velike nade.

Njegova naklonost mladom hrvatskom nogometašu rezultirala je šansom koju je Vrančić dobio igrajući jedno poluvrijeme za Borussiju.

Mario Vrančić nije jedini Hrvat u njemačkom prvaku. Ivan Perišić ovog je ljeta došao iz Club Bruggea i potpisao na pet godina.

Komentara 7

SE
serđo
08:47 22.07.2011.

kakav hrvat, on je igrao za mladu njemačku. zar to netko jugošvabu gura u našu A?

KR
kruni
09:48 22.07.2011.

on je igrao za njemacku mladu repku a stariji brat za bosnu seniore znaci da nisu hrvati jer stariji brat nije htio ni cut da je hrvat !

KR
kruni
15:36 22.07.2011.

ma sto mi ovde bez veze raspravljamo o nekome ko uopce nema kvalitetu da igra za hrvatsku niti ga je itko zvao niti ga ce ga itko zvati da valja igrao bi za njemacku gdje je i igrao u juniorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije