Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

Spektakl u Gradskom vrtu! Lokomotiva ostvarila san i izborila Ligu prvaka!

Spektakl u Gradskom vrtu! Lokomotiva ostvarila san i izborila Ligu prvaka!
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
25.07.2020. u 23:09

Dramatična završnica Prve HNL imala je posljednji čin - Lokomotiva je trijumfom u Gradskom vrtu 2:1 (0:0) osigurala drugo mjesto i kvalifikacije u Ligi prvaka.

Godinu i pol dana, još od veljače, Osijek nije poražen u Gradskom vrtu, a taj niz prekinut je u utakmici generacije. Bijelo-plavi su, međutim, propustili previše prilika da bi sezona završila happy endom.
Prvu veliku šansu na utakmici imala je Lokomotiva već u 3. minuti, a ona je došla kao posljedica pogreške Osijekova kapetana Škorića koji je odigrao slabu povratnu loptu do koje je prvi stigao Tolić i umalo iskoristio šansu.

Gosti su, inače, puno bolje otvorili susret, pritisnuli kazneni prostor bijelo-plavih kojima je desetak minuta trebalo da uđu u utakmicu, a ubrzo je uslijedila i prva šansa i udarac Mirka Marića kojeg je Grbić obranio nogom. Igralo se otvoreno, redali su se napadi s obje strane što je i razumljivo jer za  obje je momčadi igrala pobjeda s obzirom na rezultat na Rujevici gdje je Rijeka vrlo brzo završila posao s Istrom i osigurala pobjedu koja joj uz remi u Gradskom vrtu osigurava drugo mjesto i kvalifikacije u Ligi prvaka. Samo zato što su oba vratara imala svoj dan poluvrijeme je završilo bez pogotka.

U nastavku su Osijek i Lokomotiva izgledali poput dva boksača koji razmjenjuju udarce. Domaćini su u nastavku odmah krenuli po pogodak, već u 46. minuti Grbić je obranio nemoguće i skinuo odličan pokušaj Škorića nakon udarca iz kuta. U prednost je ipak došla Lokomotiva. U 53. minuti pucao je Uzuni, Osijekov vratar Ivušić je obranio, a na loptu je natrčao Jakić. Sudac Strukan isprva je svirao zaleđe, no nakon intervencije VAR-a opravdano je priznao pogodak. Domaćini nisu potonuli već brzo uzvratili, u 57. Marić je na asistenciju Talysa zabio svoj 20. prvenstveni pogodak. Izjednačenje je dalo novu energiju Osijeku, već u 59. domaćini su tražili kazneni udarac nakon što je u kaznenom prostoru pao Pilj. Strukan je pustio igru, a ni VAR se nije oglasio. Pokušavao je Osijek, ali Grbić je imao nekoliko velikih intervencija i držao svoju momčad u igri. Rezultatu u Gradskom vrtu radovali su se najviše na Rujevici, ali do 88. kada se nakon gužve u kaznenom prostoru lopta od Lončara odbila u mrežu svoje momčadi.

U nekim normalnijim vremenima Gradski vrt bio bi krcat, ali u najvažnijoj utakmici bijelo-plavih u bliskoj prošlosti izgledao je sablasno, prazan prvi put prazan otkako je Prve HNL. U loži se tek našlo mjesta za predstavnike klubova i skupinu ozlijeđenih Osijekovih igrača. I to kakvih - Bočkaja, Grezdu i Kleinheislera!

Nerazumna odluka da vrata stadiona ostanu zaključana u posljednjem prvenstvenom kolu zapalila je Osijek i isprovocirala revolt. S razlogom jer epidemiološka situacija nije ništa gora danas nego što je bila prije tjedan ili dva, a takav je nalog koji je išao isključivo na štetu jedne momčadi homogenizirao grad kao rijetko kada. Proradio je inat, na "Dan D" uoči odlučujuće bitke za Ligu prvaka Osijek je kuhao, čak su i tramvaji vozili s istaknutim zastavama Osijeka. Kohorta je u korteu kroz grad došla podno stadiona, a svoj ulazak u Wilsonovu ulicu u kojoj se nalazi Gradski vrt proslavili su vatrometom i bakljadom. Iako fizički nisu bili na tribinama jako ih se dobro čulo jer navijači su bili stacionirani ispod istočne tribine podno koje je postavljen video zid s dva ekrana.

Na ograničenom prostoru, uzduž čitave tribine, natiskalo ih se koliko ih je moglo i stati, njih nekoliko tisuća. Briga za zdravlje gledatelja, a što je bio povod odluke čelništva HNS-a, u tom je trenutku pala u vodu jer na tribinama stadiona kojemu je zbog epidemioloških razloga kapacitet ionako bio ograničen održala bi se kakva-takva socijalna distanca. Atmosfera je bila sjajna, navijanje je bilo spektakularno, a pjesma nije stala svih 90 minuta. Iako bi radije bili na tribini, navijači će ovu utakmicu pamtiti još dugo vremena. A toliko dugo će trajati i njihov prijezir prema čelnicima HNS-a.

Momčad Gorana Tomića ima priliku za još jedan povijesni rezultat - ostalo im je odigrati još finale Kupa protiv Rijeke za prvi veliki trofej u klupskoj povijesti.

Komentara 56

ZA
zagi101
20:58 25.07.2020.

svi se nekome inate, svima su neki drugi krivi. kakve veze ima ak nema publike. budite pravi pa pobijedite

Avatar rubinet
rubinet
20:18 25.07.2020.

Vidjet ćemo uskoro.Neka bolji pobijedi.

Avatar dzambo
dzambo
23:50 25.07.2020.

Sve u svemu da je bila publika bilo bi jos zesce....a za Lokose na ''praznu atmosferu'' na stadionu Zagreba ionak su navikli jer vecinom igraju pred 200-300 gledalaca....a Lokosi su se navikli na to....AL ONO NAJBITNIJE i Rijeka i Osijek sami su krivi jer nisu iskoristili jedan od losiji pocetaka Lokomotive u ovoj sezoni cak i u nastavku JER CAK poslije 21 kola odigranog sto znaci vise od pola ove sezone i samo 15 kola prije kraja Rijeka tada imala cak 10 Bodova prednosti nad Lokomotivom a Osijek 8 bodova prednosti nad Lokomotivom...a Osijek je cak 9 kola prije kraja odnio sva 3 boda protiv Lokosa iz Zagreba....a Rijeka je doma protiv njih igrala nerjeseno 7 kola prije kraja...i jos sve na to Lokosi su gubili po 2 boda protiv Istre u 31. kolu ,Slavena u 34 kolu i Gorice u 35 kolu....a niti Rijeka a niti Osijek nisu iskoristili te kiksove Lokosa mada su smanjili Lokosi tada prednost nad ovom dvojicom ali i Rijeka i Osijek na malim tekmama isto su gubili bodove....i na kraju niko nie blizo Dinama jer kad oni se odvoje na 10-9 bodova to i zadrze manje vise...jer jednostavno nerasipaju bodove ''prije vremena'' protiv Istre,Intera,Slavena,Gorice....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije