Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
HNL

Dinamo upisao visoku pobjedu, igrači Osijeka slali lopte u svoju mrežu i radili penale

Dinamo upisao visoku pobjedu, igrači Osijeka slali lopte u svoju mrežu i radili penale
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30.08.2020. u 22:01

U derbiju 3. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Osijek s 4-1 upisavši i treću pobjedu, dok je Osijek ostao na samo jednom bodu.

Dva autogola i sjajni Dominik Livaković bili su "čarobna formula" Dinamove pobjede protiv Osijeka u derbiju trećeg kola HNL. Gosti su imali niz sjajnih prilika, čak i jedanaesterac, no Livaković je još jednom dokazao zašto čvrsto drži mjesto na vratima svjetskih doprvaka.

Dinamo je poveo već u petoj minuti utakmice nakon neobičnog autogola vratara Ivice Ivušića.

Nakon ubačaja iz kornera Osječani su loše reagirali pred svojim vratima. Gavranović je pucao, njegov udarac je s gol linije izbio Igor Silva, ali je pogodio svojeg golmana u leđa od kojega se lopta odbila u mrežu. 

Gosti su mogli izjednačiti u 40. minuti iz jedanaesterca. Međutim, Livaković je sjajno zaustavio udarac Ante Majstorovića. Kazneni udarac je nakon ubačaja iz kornera skrivio Ademi povukavši Žapera. Sudac Zebec prvotno nije dosudio kazneni udarac, ali je promijenio odluku nakon VAR provjere.

Osijek je u nastavku susreta zaigrao daleko bolje i u 48. minuti je izjednačio na 1-1. Talys je slijeva odlično ubacio na drugu vratnicu, Žaper je nogom idealno vratio loptu u sredinu gdje je na natrčao Grezda i vrlo precizno pogodio lijevi gornji kut za 1-1. 

Samo pet minuta kasnije Kleinheisler je imao zicer, ali je sa svega 7-8 metara prebacio vrata. Gosti su opasno prijetili i u 59. i 60. minuti, no Livaković je ponovo bio sjajan.

Kazna za silne promašaje stigla je u 71. minuti, nakon novog autogola. Gojak je odlično proigrao Ademija koji je pucao s lijeve strane, no lopta se odbila od Majstorovića i prevarila Ivušića.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su deset minuta prije kraja kada je Komnen Andrić zabio za 3-1 iz novog jedanaesterca. Zanimljivo, Andrić je ušao u igru samo minutu ranije. U svega 60-tak sekundi je izborio, a potom i realizirao kazneni udarac. Prekršaj je skrivio Talys. U 88. minuti gosti su skrivili još jedan kazneni udarac. Škorić je srušio Ademija, a pogodak za konačnih 4-1 je postigao Marko Tolić.

Komentara 15

ST
stefj
22:02 30.08.2020.

Dok nije uveo Majera i Stojanovića ovo je izgledalo grozno. Malo više koncentracije Osijekovih igrača i rezultat bi bio obrnut... Koja je to bila promašena taktika ili postava do tada. Nevjerojatno...

MA
Marsijanac
22:02 30.08.2020.

Danas je Dinamo imao vise srece nego pameti.Osjecani su promasili barem 3 zicera. Onaj Danicic je velika rupetina, u potpunosti promasena investicija. Petkovic se poceo prose*vati svojim driblinzima . I neka mi netko objasni kako je Skoric dobio poziv u repku.

MA
Marsijanac
20:04 30.08.2020.

Pocetni branic bi svakako morao biti Josko Gvardiol, decko je to vise nego zasluzio. Pogledajte kako Portugalci tretiraju Felixa , a Josko je veci talent. Po cemu je to Skoric bolji branic od Gvardiola???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije