Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
LIGA PRVAKA

Rapid srušio Lokomotivin san o sigurnoj europskoj jeseni, Kara zabio za pobjedu

Rapid srušio Lokomotivin san o sigurnoj europskoj jeseni, Kara zabio za pobjedu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
26.08.2020. u 20:55

Nogometaši Lokomotive nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Lige prvaka, oni su u susretu 2. pretkola na stadionu u Kranjčevićevoj ulici izgubili od bečkog Rapida s 0-1 (0-1).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Ercen Kara u 32. minuti.

U dvoboju hrvatskog i austrijskog doprvaka uvelike oslabljeni sastav Lokomotive u odnosu na prošlu sezonu čak je pružio i solidan otpor favoriziranom suparniku.

Rapid je od prve minute zagospodario terenom, dok se momčad Gorana Tomića dijelom i pod pritiskom suparnika, a dijelom i svjesno povukla pred svoja vrata te se ograničila na protunapade. No, u prvom poluvremenu hrvatski predstavnik je uputio samo jedan i to izrazito neprecizan udarac prema suparničkom golu, dok je pritisak Rapida donio rezultat u 32. minuti.

Arase je odlično proigrao Fountasa u kaznenom prostoru Lokomotive, udarac grčkog napadača Hendija je obranio, lopta se odbila do Arasea, a i njegov pokušaj je vratar Lokomotive uspio zaustaviti, no kako se pored statičnih domaćih stopera i nakon drugog odbijanca do lopte je stigao gostujući napadač, a kod udarca Kare više niti Hendija nije mogao ništa.

Početkom nastavka Tomić je umjesto Tucija na teren poslao Sammira, a Lokomotiva je zaigrala ofenzivnije i već u prvih 10-ak minuta dva puta zaprijetila. No, ni Kolinger glavom niti Čeliković nogom nisu bili precizni. Prvi udarac u okvir gola Rapida uputio je Đira u 60. minuti, no njegov pokušaj s više od 20 metara lako je ukrotio Strebinger.

Imao je i Rapid svoje prilike za povećanje vodstva, ali Hendija je odličnim obranama ostavljao svoju momčad "na životu" nakon pokušaja Murga u 57., Ullmanna u 63. i Kare u 81. minuti.

Lokomotiva će tako natjecanje u Europi nastaviti u 3. pretkolu Europske lige.

Komentara 6

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:54 27.08.2020.

Doslovce rasprodaja igrača je Lokomotivi donijela sitni prihod a odnijela sve mogućnosti plasmana u Europu. Da, igrače treba prodati, ali za ipak pristojan novac. Ovdje to nije bio slučaj i sada su posljedice vrlo ozbiljne.

Avatar rubinet
rubinet
21:28 26.08.2020.

Nije Rapid srušio Lokomotivu. Pohlepa je srušila Lokomotivu.. Prodali su 5,6 najboljih igrača...Sami su krivi.

IK
Ikonoklast
21:50 26.08.2020.

Evo sad svima koji su se veselili Lokomotivi na 2 mjestu. Sve Dinamo "pokupio" sto valja. Zar nebi bilo bolje da je bio Osijek ili Rijeka, sigurno bi prosli slabi Rapid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije