Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI PRVI BODOVI

Hrvatska slomila Šveđane u kišom natopljenom Maksimiru

Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/18
Autori: Hina, Eva Grgić
11.10.2020.
u 19:38

Hrvatska reprezentacija na domaćem, ali derutnom i pokislom Maksimiru je povela protiv Švedske golom Nikole Vlašića, ali je u drugome dijelu Švedska izjednačila preko Berga. Srećom, tu je Kramarić za 2-1

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je u Maksimiru pobijedila u 3. kolu Lige nacija Švedsku s 2:1 (1:0). Pogotke su za Hrvatsku postigli Nikola Vlašić (32) i Andrej Kramarić (84), dok je za Šveđane zabio Marcus Berg (66).

Izbornik Zlatko Dalić napravio je dosta promjena u odnosu na utakmicu sa Švicarskom, ali najviše je iznenadilo što u početnoj postavi nije bilo klasičnog centarfora, već je počeo sa dva krilna napadača, Brekalom i Perišićem.

Kapetan ruskog prvoligaša Rubina iz Kazanja 23-godišnji Filip Uremović, iako je po vokaciji stoper, treću utakmicu zaredom bio je u početnoj postavi na poziciji desnog braniča i opet je pružio dobru igru, pa sada imamo kvalitetnu alternativu dok se ne vrati ozlijeđeni Šime Vrsaljko.

Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija
1/19

Hrvatska je dominirala u prvom poluvremenu, a gosti niti jednom nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti naš gol. Prvi je zaprijetio Uremović u 15. minuti. Nakon što je dobro uštopao dugu loptu na vrhu 16-erca pokušao si je pronaći prostora za udarac, ali je njegov šut završio u bloku.

U 18. minuti još bolja prigoda. Kapetan Modrić opalio je sa 16 metara iskosa, ali švedski vratar bio je na mjestu. Pola minute kasnije Modrić iskosa sa vrha 16-erca pokušava plasiranom loptom, ali preko gola.

Novi pokušaj s distance uslijedio je u 26. minuti, Vlašić je pucao iskosa sa 18 metara, ali vratar Olsen je ponovno bio dobro postavljen.  

Hrvatska je povela u 32. minuti iz polukontre koju je pokrenuo hrvatski kapetan. Modrić je blizu sredine terena presjekao loptu na lijevoj strani i odmah uposlio Perišića, koji je ubacio u kazneni prostor, a Brekalo je smirio loptu za natrčalog Vlašića, koji pogađa za 1:0.

Šveđani su ambicioznije krenuli u drugom poluvremenu i bili su puno bolja momčad.

U 51. minuti gosti su bili nadomak izjednačenja nakon što se Kuluševski probio po desnoj strani i ubacio u peterac, a Lovren je u padu nehotice igrao rukom i lopta je na kraju završila kod Livakovića. Šveđani su tražili penal, ali sudac se nije ni osvrnuo. 

 Gosti su zasluženo izjednačili u 66. minuti nakon lijepe akcije po desnom boku, koju je pogotkom okrunio Marcus Berg.

Bilo je još opasnih situacija po hrvatski gol.

U 58. minuti Forsberg je iz slobodnog udarca sa 30 metara tukao pod prečku, ali Livaković je siguran. Opasan je bio i udarac Claessona u 69. minuti, ali je završio pored gola. 

Šveđani su u 76. minuti stvorili matnu situaciju, ali je povratnu loptu za Berga uspio blokirati Ćaleta-Car. 

Ipak, Hrvatska u 84. minuti dolazi do pobjedničkog gola. Ćaleta-Car dugom loptom je u protivničkom 16-ercu pronašao Perišića, koji se bolje snašao od švedskog braniča i potom je servirao loptu za usamljenog Andreja Kramarića koji, devet minuta nakon što je ušao u igru, pogađa za konačnih 2:1, potvrdivši tako dobro formu iz Bundeslige. 

Hrvatskoj su to prvi bodovi u ovogodišnjoj Ligi nacija, a dvoboju je, uz vrlo loše uvjete, hladnoću i kišu, na stadionu Maksimir nazočilo 2.020 gledatelja. U drugom susretu skupine večeras u 20.45 sati igraju Francuska i Portugal. 

Hrvatska u srijedu također na Maksimiru dočekuje svjetske prvake Francuze. 

HRVATSKA: Livaković - Uremović, Lovren, Ćaleta-Car, Melnjak (Bradarić 74) - Brozović, Kovačić (Pašalić 61), Modrić, Vlašić - Brekalo (Kramarić 75), Perišić (Petković 85).

ŠVEDSKA: Olsen - Lustig, Lindelof, Jansson, Augustinsson - Kuluševski, Olsson, Ekdal (Larsson 83), Forsberg - Isak (Claesson 65), Isak, Berg.

STRIJELCI: 1:0 Nikola Vlašić (32), 1:1 Marcus Berg (66), 2:1 Andrej Kramarić (84). 

STADION: Maksimir 

SUDAC: John Beaton (Škotska)

GLEDATELJA: 2.020

Ključne riječi

Komentara 70

MA
Mary5
19:53 11.10.2020.

Bravo Hrvatska❤

Avatar Illyricum48
Illyricum48
19:57 11.10.2020.

uglavnom je od cile igre nacionalnih vrsti travestija napravljena u izvedbi internacionalne sluzbe koji su postavili druga pravila - svoja pravila - prema kojin gradjanske drzavne strukture nastupaju a ne nacionalne iako je ime igri nacionalna, a ne gradjanska -- ne internacionalna. tako pravo nastupa nima narod kojeg u svitu ima 50 milijuna ka kurda, zatim palestinci, gipsiji, inuiti i drugi narodi koji nimaju svoje drzave ili su pod tudjin okupacijama. za to vrime nastupaju gradjanske tvorevine ka usa, san marino, canada, svicarija, belgija, andora i luxembourgh koji uopce nisu narodi niti predstavljaju nacionalne drzave, a afrikanci nastupaju za zapadne eu narode ca je travestija i uvrida logici igre sama po sebi. zbog ovih stvari mi mozemo dakle biti sobom zadovoljni jer za nas igraju samo Croati, nas predstavlja nase etnicko tkivo pod cijom god drzavnom tvorevinom da su rodjeni. mi igramo posteno i po pravilima ove igre a ne ka oni francuzi, holandezi i englezi koji su afrikancima i azijatama u drugim sportevima pokrali igrace via drzavljanstvom.

Avatar Illyricum48
Illyricum48
19:37 11.10.2020.

odlicno. nima mnogo eu nacionalnih reprezentacija koje se podiciti mogu ka mi da posteno u ovoj igri nacija igramo i nastupamo jer smo sadrzani i predstavljeni na nj svojin etnickim tkivom Croatskim. za razliku od nas masonske od internacionale okupirane drzave zapadne i srednje eu nastupaju sa afrikancima, dakle ne samo sa drugim etnickim tkivom no i sa drugom rasom od sebe koja ne moze predstavljati nacionalne vrste europskih naroda nikad, jer je masonska internacionala provodeci svoju propagandu internacionalizma ka uvrida i ruglo svima koji gledaju ove igre tako pravila igre postavila da igraju ne samo drzave koje nisu nacionalne no gradjanske (kakvi je slucaj sa belgijom, luxemb., andorom, san marinom, svicarskom koju cine 3 konstitutivna naroda ka i protektorat bih jednako tako, usa, canada i australija ka masonski projekti bractva i jedinstva svih rasa, vira i kultura, ali zanimljivo da nima reprezentacija EU, UK ili Commonwealtha iako su prve dvi zasnovane na nacionalnoj osnovi mnogo vise od nekog usa ili canada drzavno-tvorevinskog projekta) prema cijim pravilima bi tribali nastupat narodi kako i samo ime govori. dakle imamo situaciju di nastupaju gradjanske drzavne tvorevine a ne nacionalne iako je igra osnovana i zasnovana na nacionalnom modelu nacionalnih drzava Europe, a ne gradjanskih tvorevina principa drzavljanstva pa da slucaje imamo di za eu nacionalne drzave ne nastupaju ti narodi no neki drugi, cak i druge rase, jer imaju nj drzavljanstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije