Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje u Milanu

Očekuje se invazija Hrvata na San Siro, evo uputa za navijače!

Hrvatski navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.11.2014.
u 18:52

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni objavio je na svojoj web stranici www.uvijekvjerni.hr detaljne upute o tome kako iz zračne luke, s autoceste iz raznih smjerova te s glavnih gradskih trgova doći do stadiona San Siro

U nedjelju se u Milanu na San Siru igra kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo između Italije i Hrvatske. To je iznimno važan susret za našu reprezentaciju, a to se vidi i po interesu navijača za utakmicu. Očekuje se velik broj pristalica hrvatske reprezentacije pa se Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni oglasio priopćenjem u kojem daju upute našim navijačima. Njihovo priopćenje prenosimo vam u cijelosti.

 "U slučaju bilo kakve potrebe, gubitka dokumenta ili nečeg sličnog, naši navijači mogu tijekom subote, 15. studenog i nedjelje, 16. studenog kontaktirati dežurno osoblje Generalnog konzulata Republike Hrvatske na brojeve telefona 0039 340 4791918 i 0039 331 76425 67.
 
Osoblje konzulata skreće posebnu pozornost našim građanima da budu vrlo pažljivi i da dobro čuvaju osobne dokumente i prtljagu, odnosno mobitele, fotoaparate i druge vrijedne predmete koje imaju sa sobom. 
 
Detaljne upute na web stranicama
 
Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni objavio je na svojoj web stranici www.uvijekvjerni.hr detaljne upute o tome kako iz zračne luke, s autoceste iz raznih pravaca te s glavnih gradskih trgova doći do stadiona San Siro. Informacije su ilustrirane kartom koja je priložena i ovom priopćenju. 
 
Na istoj web stranici www.uvijekvjerni.hr objavljene su i detaljna pravila ponašanja koja vrijede za sve navijače, kako na tribinama, tako i na prostoru oko stadiona, te u centru grada Milana na dan utakmice. 
 
Kako se očekuje velik broj hrvatskih navijača, posebno apeliramo na pristojno ponašanje i civilizirano navijanje u skladu s etičkim kodeksom Kluba navijača Uvijek vjerni.
 
Parkiralište za autobuse, minibuseve, kombije i automobile nalazi se pored stadiona. GPS koordinate parkirališta su: geografska širina - 45°28'42.696'', geografska dužina - 9°7'2.549'' (Via Tesio, Milano, Italija). 
 
Okupljanje u centru Milana
 
Važno je znati da su sve ulaznice u Italiji registrirane na ime i prezime te da redari policija i karabinjeri imaju pravo u svakom trenutku zatražiti identifikacijske dokumente od gledatelja i usporediti podatke s onima na ulaznici. Ovo pravilo vrijedi i nakon ulaska na stadion.
 
Okupljanje hrvatskih navijača bit će u samom centru Milana na šetnici Corso Garibaldi u subotu u večernjim satima. 
 
Budući da nismo bili u mogućnosti svima osigurati ulaznice za utakmicu, imamo informacije da je određeni broj hrvatskih navijača kupovao/nabavljao ulaznice i za talijanske sektore
 
Poseban apel upućujemo tim navijačima i molimo ih da imaju na umu da je svaki navijač predstavnik najponosnije hrvatske navijačke vojske. Želimo i nakon ove utakmice slaviti, umjesto da se opravdavamo za nedolično ponašanje.  S ponosom i nakon ove utakmice želimo istaknuti ono po čemu smo u svijetu poznati – ponosan sam što sam Hrvat!", stoji u priopćenju.

Komentara 4

LI
lixeGZ
19:41 13.11.2014.

dvojim kako je opisano, da redari na san siru imaju ovlast pregledavati osobne. to predpostavljam čini eventualno talijanska murja uz pratnju redara. pa nije san siro maksimirska mamićeva prčija. ipak tamo vlada kakvo takvo poštivanje zakona i ovlasti.

NE
Neutralac
21:32 13.11.2014.

sad ce srbi poslat petu kolonu u nasim majicama da nas osramote.....i prikazu zaostalim balkancima...

BA
beto_alonso
06:14 14.11.2014.

Tamo negdje krajem devedesetih Dinamo je gostovao u Milanu pa su BBB prebili neke bakice na piazza Duomo. Cijela se Italija danima zgražala nad tim idiotlukom. Inače smo jedina Europska država koja se nije prijavila na EXPO 2015 u Milanu iako nam je Italija najveći ekonomski partner. Nema veze ..glavno da imamo veleposlanstvo u Singapuru i Azerbejdžanu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije