Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb izgubio

Očajnom igrom "plinari" se oprostili od Europe

PPD Zagreb
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
04.03.2018.
u 18:46

Početkom drugog poluvremena zagrebaši su igrali očajno. Pogreška na pogrešku, promašaj na promašaj i evo začas Kristianstada na plus četiri

Rukometaši PPD Zagreba završili su europsku priču što se tiče ove sezone. Nisu uspjeli u posljednjem kolu elitne skupine Lige prvaka pobijediti švedski Kristianstad. Izgubili su na 24:27 i na kraju umjesto da odu u osminu finala završili su na posljednjem mjestu, sa samo šest osvojenih bodova u 15 utakmica. Što je slabo, slabo je. Ako ne žele sljedeće sezone biti vreća za napucavanje morat će uprava kluba uložiti jako puno napora da za malo novaca posložiti momčad koja će biti konkurentna barem za mjesto koje vodi među 16 najboljih.

Sad će netko reći da su zagrebaši imali velikih problema ove sezone, posebice s ozljedama. Istina, ali opet i ovakav PPD Zagreb morao je pobijediti Kristianstad. Morao je, a nije. I sada će sav onaj dobar rad i trud Zlatka Saračevića pasti u vodu zbog ovog poraza.

Jer, tko te pita što su u skupini pobijedio Löwen i Nantes kad nisi među 16 najboljih europskih momčadi. A trebao si biti. I u ovakvom sastavu. Zagrebaši su prilično nervozno ušli u utakmicu. Umjesto da se odmah odvoje dozvoli su gostima da oni stalno vode. Onda je u jednom trenutku popustio grč i hrvatski prvak radi lijepu seriju za vodstvo od 9:6. I umjesto da an poluvrijeme odu s pristojnom razlikom opet je došlo do velikog pada koncentracije. Šveđani su serijom 4:0 preokrenuli rezultat i na odmor se otišlo bez ičije prednosti. Očigledno je da je zagrebašima u glavi bila i utakmica au Skopju u kojoj Wisla nije smjela pobijediti. A i informacije iz Skoplja nikako nisu bile dobre u prvom poluvremenu. Poljski doprvak vodio je cijelu utakmicu, čak u jednom trenutku i s tri pogotka razlike.

Početkom drugog poluvremena zagrebaši su igrali očajno. Pogreška na pogrešku, promašaj na promašaj i evo začas Kristianstada na plus četiri (13:17) u 40. minuti. Nije igračima PPD Zagreba pomogla ni činjenica da se Vardar u drugom poluvremenu uozbiljio i poveo protiv Wisle s tri pogotka razlike. Tonuli su "plinari" sve dublje i dublje. Nervoza je očigledno napravila svoje i u posljednjih deset minuta zagrebaši ulaze s minus deset. Čini se da je to bio kraj. Pokušao je Zlatko Saračević, trener "plinara" s posljednjim rješenjem – Lukom Mrakovčićem. Ni to nije prošlo. Pokazalo se da samo tri raspoložena igrača (Bičanić, Pavlović i Horvat) nisu bila dovoljna za prolaz. Wisla je na kraju izvukla bod u Skopju, ali bod koji im ništa ne znači. I oni su završili svoj put u Ligi prvaka.

Komentara 2

ZO
zoca
18:59 04.03.2018.

kao prvo ovakav zagreb nije bolji od Svedjana koji su pokazali klasu vise i razbili nemocni Zagreb njihov Albin l . ih je sa zemlje izbusio klasa od igraca koju hrvatska ne posjeduje i ne umisljamo si vise da smo neko i nesto u rukometu!!izmjenite te starce koji jos igraju stari rukomet to vise nije ta igra a treneri su igraci koji su nekad igrali na skok sut i to je jedino sto znaju mi igrmo prespor rukomet sa ocajnom tranzicijom i protokom lopte i dok je tako bice mo na dnu europskog rukometa..Uvedite skole za trenere i pustite mladost da vodi klubove

Avatar Oneill
Oneill
18:59 04.03.2018.

Ko će da kupi tim 1 lipa moguli gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije