Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV REALA

Obradović: Od prve minute smo igrali protiv osmorice

Željko Obradović
VL
18.12.2009.
u 21:34

Željko Obradović, trener europskog i grčkog košarkaškog prvaka Panathinaikosa, obrušio se na sudački tercet nakon domaćeg poraza svoje momčadi od Reala 76-67 u 8. kolu D skupine Eurolige.

Obradović je nakon te utakmice kasnio na konferenciju za novinare 30 minuta, piše TalkBasket, jer je u svlačionici odmah nakon utakmice pregledavao video-zapis kako bi se uvjerio da su Finac Carl Jungebrand, Portugalac Fernando Rocha i Francuz Eddie Viator, suci tog dvoboja, napravili veliku štetu njegovoj momčadi.

- Teško je pričati o utakmici, jer utakmice zapravo nije niti bilo. Od prve sekunde smo igrali protiv osmorice na parketu! Suci su imali potpuno različit kriterij i bili su očigledno protiv nas. Govorim tako jer sam odmah nakon utakmice odgledao prvih 8 minuta i pažljivo analizirao situacije. Isto sam rekao i sucima. Trener sam već 19 godina i potpuno mi je jasno s kakvim su ciljem oni došli na ovu utakmicu. Mi imamo drugi napad na utakmici, suci nam ne sude čisti prekršaj. Ja prigovorim sucu, a on mi kaže da imam pravo, ali samo za prvi napad u kojem nisu sudili prekršaj koji je postojao. Kažu mi da imam pravo?! Pa što onda nisu sudili taj prvi prekršaj? To pokazuje nešto. Igračima sam u poluvremenu rekao: ''s ovakvim suđenjem ne možemo se nositi, ali idemo probati uraditi što možemo'' - pričao je Obradović, a nakon toga navodio detalje, od tehničke do nesportske pogreške njegovoj momčadi, kojima je ilustrirao svoje nezadovoljstvo.

- Drago mi je da su naši navijači prepoznali situaciju, te da su sucima uputili ironični pljesak - rekao je, između ostalog, 49-godišnji Obradović, koji je s Panathinaikosom osvojio četiri naslova prvaka Europe. Ukupno ih Obradović u trenerskoj riznici ima sedam.

- Pozivam svakoga tko mi ne vjeruje da pogleda utakmicu i sam se uvjeri kakvo je bilo suđenje - zaključio je Obradović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije