Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMŠO SE VRATIO:

Obećao sam supruzi medalju za rođendan i to sam i ostvario

Zagreb: Hrvatski četverac osvojio broncu na Svjetskom veslačkom kupu na Jarunu
Matija Habljak/PIXSELL
01.05.2021.
u 22:36

Četverac bez kormilara, u sastavu braća Lončarić, Piton i Ukropina, putuje u Luzern na kvalifikacijsku regatu za Olimpijske igre

Poput sestara Jurković i braće Sinković, i posada četverca bez kormilara ali i skifist Damir Martin smatraju da je podrška domaće publike u utrkama Svjetskog kupa održanog u Zagrebu bila neprocjenjiva. Premda ih organizatori nisu smjeli pustiti na tribine, navijača je ipak bilo i to uz cijelu stazu jarunskog jezera. Navijali su, i to zdušno, kroz žičanu ogradu.

Pod snažnim dojmom te slike bio je i štroker našeg četverca Ivan Piton s kojilm su sreću radi trećeg mjesta u utrci Svjetskog kupa dijelila i braća Lončarić te Marko Ukropina:

- Ovakvu podršku ja nikad nisam imao, a veslao sam svuda po svijetu. Srce mi je puno.

A sretnoga srca bio je i Damir Martin koji je također bio treći, ali u najjačoj konkurenciji na ovom natjecanju. Iza "izvanzemaljca" Ziedlera i Norvežanina Borcha. "Broncu zlatnog sjaja", slavio je Damšo zbog uspješnog povratka nakon operacije kuka ali iz još jednog razloga:

- U ciljnoj ravnini sam se zahvaljivao publici a dodatno sretan sam bio jer sam održao obećanje supruzi da ću joj donijeti medalju za prekjučerašnji rođendan. Inače, podršku sam osjećao od prvog zaveslaja i to, gotovo, nakon svakog zaveslaja. Nisam mislio da je tolika razlika između domaćeg terena i ostalih Svjetskih kupova a i u ovim protuepidemijskim okolnostima bilo je spektakularno. A zamislite da nema korone, pa tu bi bilo i bakljada.

I Damši, ali i četvercu treće je mjesto bilo poput injekcije samopuzdanja.

- Pobijedili su nas samo odlični Francuzi te Poljaci koji su bili i svjetski prvaci pa nam je ovo pokazatelj da se možemo nositi sa svjetskim vrhom. Uspjeli smo pobijediti Švicarce s kojima se naganjamo tri godine. Češće su oni bolji, rjeđe mi no ovaj puta smo im skinuli skalp - zborio je Piton.

Damir Martin dugo nije ovako slavio neki dobar plasman. Štoviše, ovu je broncu proslavio kao da je pobijedio. A pobijedio je tešku ozljedu, sebe, nekoliko vrsnih skifista najvišeg ranga...

- Ovo je olakšanje. Pored ovih 19 skifista, koji su došli u Zagrebu, ovdje nedostaju tri-četiri veslača pa da bude kompletan svjetski vrh. Odvezao sam dvije utrke u jednom danu što znači da sam spreman na sve. No, za uhvatiti Olivera Zaidlera potrebno je puno više i ja ću njemu doći jako blizu ili ću ga dobiti. Nitko nije nepobjediv.

U tom duhu razmišljaju i Patrik i Anton Lončarić, Ivan Piton i Marko Ukropina koji je naglasio:

- Nadam se da smo s ovim trećim mjestom dokazali da vrijedimo puno više od onog rezultata na Prvenstvu Europe.

Da je do pomaka doista došlo ustvdio je i Piton:

- Baš sam pričao sa štrokerom francuskog četverca Morteletteom. Pa taj čovjek ima dvije olimpijske i dvije svjetske medalje i više veslačkog staža nego što naša braća Lončarić imaju godina života. Stoga nam je ovo pokazatelj da doista napredujemo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije