Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme

Oaza raskoši i rada: I Vida testira Bjeličin europski Dinamo

Dinamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
03.01.2019.
u 11:23

Maksimirska momčad u 16 dana odigrat će šest pripremnih utakmica

Sve što je lijepo kratko traje pa je tako brzo proletio i zimski godišnji odmor nogometaša Dinama. Istina da su se gotovo svi već 16. prosinca nakon pobjede nad Hajdukom razletjeli svijetom, no sad se polako vraćaju u Zagreb jer u subotu u 11 sati počinju pripreme s raznim testiranjima.

Trener Nenad Bjelica bio je velikodušan, za sjajne rezultate nagradio je svoje igrače s dva dana odmora više, prvotno je planirao s radom početi 3., ali onda je pomaknuo na 5. siječnja.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Nakon tih nekoliko uvodnih dana u Zagrebu plavi se sele u Belek, u svoju tursku bazu, resort Regnum Carya. Dobar dio njih već se naviknuo na tu top destinaciju za pripreme.

Noćenje gotovo 2000 kuna

– Tamo smo uvijek imali sve što nam je trebalo, uvjeti su idealni – govorili bi nam po povratku u Zagreb, a i sami smo se imali prilike uvjeriti kako to tamo izgleda. Riječ je o “malom milijunu” resorta, hotela, a svaki ima svoje nogometno igralište, fitness, bazene... Resort Regnum Carya u tom okruženju slovi za najluksuzniji smještaj, u njemu doista nema što nema. Uz sve što se zamisliti može, Bjelici je najvažnije što su uz hotel tri odlična travnjaka. Plavi su dosad imali privilegij i radili su na glavnom terenu iako su svi jednako kvalitetni. I cijene su paprene, za običnog “smrtnika” sada je jedna noć snižena s 2000 na “samo” 1690 kuna. Dinamo ima posebnu cijenu kao velika grupa, ali valja platiti terene, pranje golemih količina rublja...

Plavi tamo imaju odličan status jer su se iskazali kao sjajni gosti, izuzetno pristojni i profesionalni te su stoga rado viđeni u tom resortu u koji, osim nogometaša, dolaze i brojni golferi. Doduše, plavi baš i nemaju priliku uživati u delicijama raznih nacionalnih restorana ili raznim barovima, oni će imati svoje sportske menije, obvezno spavanje i odmor, a Bjelica i njegov stožer pobrinut će se da navečer mogu lako zaspati zbog umora koji sa sobom nose pripreme.

Dinamo
1/6

– Cijela je momčad defenzivni dio igre u prvom dijelu sezone odigrala jako dobro. No, lakše je uigrati momčad za trenutke kad nije u posjedu lopte, za defenzivu, a sad, kad imamo loptu, vjerujem da ćemo imati više vremena za unapređivanje igre. Tu su nam potrebni automatizmi, a oni dolaze treniranjem. A mi zbog utakmica koje smo imali svaka tri, četiri dana nismo imali prilike raditi na tome – objasnio nam je Bjelica svoj plan.

Bjelica protiv ‘svojih’

Tijekom tog prvog dijela sezone Bjelica je jako puno rotirao momčad i to mu se pokazalo kao dobitna kombinacija. Igrači se nisu potrošili pa nije bilo uobičajenog pada u jesenskim mjesecima. Očito je da će i dalje ići s istim receptom jer su pripremne utakmice dogovorene u gustom rasporedu, čak i dan za danom.

Najatraktivniji je suparnik odmah na startu – plavi će 14. siječnja igrati protiv Beşiktaşa našeg Domagoja Vide. Odmah dan kasnije na rasporedu je susret s njemačkim drugoligašem Dynomom iz Dresdena, a 20. siječnja slijedi susret s bugarskim klubom Etar Tarnovo, momčadi koju trenira legendarni Krasimir Balakov.

Rumunjski CSMS Iasi na rasporedu je odmah dan kasnije, zatim je na “jelovniku” poljski Slask Wroclaw, a posljednji ispit plavi će imati protiv bivšeg kluba Nenada Bjelice – bečke Austrije 25. siječnja, dan prije povratka u Zagreb. Jer, već 14. veljače plavi igraju protiv Viktorije Plzen.

>> Pogledajte video: Utjecaj Zdravka Mamića na Dinamo apsolutno ne slabi

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar najbolji13
najbolji13
12:39 03.01.2019.

u ovoj trulezi jedino me ti veselis DInamo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije