Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME

O ostanku Tucka odlučivat će se nakon izborne skupštine

Ivica Tucak
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
06.06.2020.
u 10:30

Na popisu reprezentativaca sada je 18 imena, otpao je Ante Vukičević, koji je u Francuskoj, u Marseilleu, i u slučaju dolaska u Hrvatsku prijetila bi mu 14-dnevna karantena. No nema ni njegova “badže” Anđela Šetke

Za razliku od drugih sportova, i vaterpola u drugim zemljama, hrvatski vaterpolo moći će dobivati pozornost sportskih zaljubljenika cijelo ovo ljeto. Aktivni će biti klubovi, ali i reprezentacija. S njome ćemo i započeti, objavljeno je već da će naš izbornik Ivica Tucak okupiti svoje izabranike u Dubrovniku na pripremama od 10. do 14. lipnja. Dan prije razlaza odigrat će, također u Gružu (u 19 sati, uz prijenos na PlanetSportu) prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom.

Šetka nije u prvom planu

– Ovo je bila najdulja pauza u mojoj karijeri i zato sam se jako veselio povratku u vodu, ali i sada u reprezentaciju. Svi jedva čekamo utakmice – rekao je na posebnoj konferenciji za novinare u Zagrebu reprezentativni sidraš Josip Vrlić.

Zanimalo nas je ostaje li u Mladosti, na što on nije mogao decidirano odgovoriti. Ponuda ima, iako bi on najradije ostao na Savi.

Na popisu reprezentativaca sada je 18 imena, otpao je Ante Vukičević, koji je u Francuskoj, u Marseilleu, i u slučaju dolaska u Hrvatsku prijetila bi mu 14-dnevna karantena. No nema ni njegova “badže” Anđela Šetke.

– Šetka nije u prvom planu, u razgovoru s njim rekao sam mu iskreno i svoje razloge, ali on nije otpisan. Više je od godine dana do OI u Tokiju, puno se toga može promijeniti, a on mi je rekao da je spreman odazvati se u bilo kojem trenutku – objasnio je Tucak.

Reprezentacija bi se još jednom, od 9. do 15. kolovoza, okupila u Rijeci i ondje odigrala utakmicu s Italijom, a potom i u Šibeniku, od 23. kolovoza do 1. rujna. Za 28. kolovoza planirana je spektakularna utakmica Hrvatska – Svijet, kojom bi se od trenerskog posla oprostio legendarni Ratko Rudić.

– Želimo organizirati tu utakmicu na najvišoj razini jer Ratko to zaslužuje. Dvojimo hoćemo li je organizirati u Zagrebu ili Splitu – kazao je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

Očekujemo i gledatelje

Nakon toga planira se u Šibeniku organizirati i međunarodni turnir na koji se kao gosti očekuju Italija, Crna Gora i Grčka. No kako u rujnu istječe drugi četverogodišnji mandat izborniku Tucku, pitali smo Bukića hoće li se s njim potpisati novi ugovor.

– Ovo je izvanredna situacija, Igre su odgođene na godinu dana i moje je mišljenje da bi s Tuckom trebalo produljiti suradnju jer je napravio odličan posao i osvojio 13 medalja. No ne želim ništa prejudicirati, krajem ljeta imat ćemo redovitu izbornu skupštinu pa će o tome odlučivati novo vodstvo ili vodstvo s novim mandatom.

On očekuje da će se i prijateljske utakmice reprezentacije, ali i klupska završnica prvenstva (od 24. lipnja), igrati s gledateljima.

– Poštujemo sve preporuke epidemiologa jer ni sami ne želimo da nam se dogodi neki eksces. Ali igrat će se na otvorenome i, očekujem, s gledateljima na tribinama – naglasio je Bukić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije