Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLA SRCA

Nurkić i Smith razgalili dečke s Downom

Cedevita Down
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
10.04.2014.
u 23:11

– Raduje me da radim u kući koja vodi računa o problemu na koji sam jako osjetljiv. Drago mi je da su takvi i moji igrači i da su se Nurkić i Smith s njima zadržali i pokazali puno topline – rekao je Repeša.

U predvečerje subotnje utakmice s cibosima, košarkaši Cedevite učinili su dobro djelo. Ugostili su četvoricu korisnika “Trisomije 21”, udruge roditelja koji imaju djecu s Downovim sindromom i autizmom kojoj je KK Cedevita zlatni sponzor. Predvođeni dobrotvorkom Helenom Melovnik Zrinjski, Ante (21), Tvrtko (13), Tin (13) i još jedan Ante (14) uživali su u druženju sa štićenicima Jasmina Repeše koji je kazao:

Cedevitaši topla srca

– Raduje me da radim u kući koja vodi računa o problemu na koji sam jako osjetljiv. Drago mi je da su takvi i moji igrači i da su se Nurkić i Smith s njima zadržali i pokazali puno topline.

I doista, centar Nurkić i branič Smith trudili su se da dečkima omoguće prvo zakucavanje u životu, a potrudili su se i ostali, Suton, Bilan, Mazalin... Koliko im takvi trenuci znače, vidjelo se i iz reakcije 21-godišnjeg Ante Babića kada je zabio koš s tri metra, a odvažio se i prići treneru Repeši.

– Tebe znam s televizije, ti stalno igračima nešto govoriš, ti puno znaš – mudro je primijetio Ante koji je valjda u Jasku prepoznao onoga koji ima ljubavi prema osobama kao što je on.

A Cedevitin trener doista ima iskustvo prijateljevanja s osobom s Downovim sindromom, a zbog nje je na kraju i zaplakao na odlasku iz Malage.

– Sportski direktor Unicaje Manolo Rubia ima 27-godišnju kćer s Downovim sindromom, a Laura je postala ljubimica momčadi. Ona ima sreću da su joj obitelj i društvo poklonili veliku pažnju. Svakome godi pažnja, a njima posebno i, ako je oni ne osjećaju, oni se ne osjećaju dobro. Laurita je s nama putovala na utakmice, doduše ne u Europu jer ne smije u avion, a dolazila je i na treninge i, kada bismo se mi usredotočili na posao, osjetilo bi se da joj nedostaje naša pažnja.

Laura je bila ljubimica

Jasku je Laura toliko prirasla srcu da joj je za rođendan kupio konja.

– Kada mi je rekla da želi konja, nije bilo druge nego kazati njenu ocu da mi pronađe bijelog konja i on je u Cadizu pronašao jednog dvogodišnjaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije