Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIĆU POLUVRIJEME, PRANJIĆ BEZ MINUTAŽE

''Nula'' Bayerna i Juvea

Ivica Olić
Foto: Reuters
1/5
Autori: Totalsport, Antonela Vukorepa/VLM
30.09.2009.
u 18:47

U utakmici drugog kola Lige prvaka Bayern i Juventus remizirali su u Münchenu 0:0.

Nogometno je mirna bila večer u skupini A nogometne Lige prvaka. Remijem Bayerna i Juventusa bez pogodaka i 1:0 pobjedom Bordeauxa protic Maccabija iz Haife okončane su utakmice drugoga kola.

Sve do 82. minute susreta na Chaban-Delmas stadionu strijelci svih četiriju momčadi imali su posnu večer, a tada je Michäel Ciani pogodio mrežu Nira Davidovitcha. Dogodilo se to nakon ubacivanja iz kuta kojeg je izveo Gregory Sertic, potencijalni hrvatski reprezentativac, koji je na travnjak ušao umjesto Jaroslava Plašila jedanaest minuta prije ključnog kornera.

Inače, utakmica je bila vrlo borbena, te je nudila više prilika za pogodak s obje strane. Domaćin je uputio 23 (pet u okvir) udaraca prema vratima izraelske momčadi, koja je odgovorila s 15 pokušaja (četiri u okvir).

Mnogo mirnije bilo je u Münchenu, gdje su Bayern i Juventus podijelili bodove odigravši 0:0, uz ukupno ubilježena po dva udarca u okvir protivničkog gola s obje strane. Nastup za bavarsku momčad upisao je hrvatski reprezentativni napadač Ivica Olić koji je na travnjak ušao u 44. minuti zamijenivši ozlijeđenog, ali odličnog Arjena Robbena. Danijel Pranjić susret je odgledao s klupe.

Nešto bolji dojam ostavio je Bayern, osobito u prvom dijelu kada je bio angažiraniji i razigraniji. Bilo je nekoliko lijepih akcija, a najraspoloženiji bio je Ribery. U nastavku su, zanimljivo, s ulaskom Olića u igru, djelomično izgubili agresivnost.

Igrači Juventusa cijelu su utakmicu uglavnom jednako parirali s tim da su se njihovi pokušaji uglavnom svodili na udarce iz daljine. Potkraj susreta uz teren je zabilježen manji incident.

Naime, u posljednjim sekundama susreta Bayern je krenuo u kontru. Olić je primio loptu i krenuo prema Buffonu, no sudac je označio kraj. Izazvalo je to bijes kod nizozemskog stručnjaka na klupi Bavaraca koji je započeo s verbalnim napadom na engleskog suca Webba.

U konačnici, ne može se reći da je ijedna od momčadi previše izgubila budući da niti nakon drugoga kola ne znaju za poraz. Ipak, torinskoj “staroj dami” ovo je već druga podjela bodova, dok je bavarski predstavnik pobjedi protiv Izraelaca iz prvoga kola, sada pridodao bod.

Liga prvaka, skupina A, 2. kolo:

Bayern - Juventus 0:0

Bordeaux - Maccabi Haifa 1:0 (Ciani 82)

Ljestvica:

1. Bayern 2 1 1 0 3-0 4

2. Bordeaux 2 1 1 0 2-1 3

3. Juventus 2 0 2 0 1-1 2

4. Maccabi Haifa 2 0 0 2 0-4 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije