Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE Press piše da je Juko Strinić skrivao pehar i od agenata jugoslavenske tajne službe koji su ga 1991. tražili u Splitu

NS Srbije: Titov pehar više nas ne zanima

07.11.2008.
u 16:56

Vijest da je napokon “pronađen” prijelazni pehar Kupa maršala Tita koji je Hajduk posljednji osvojio 1991. godine pobjedom nad Crvenom zvezdom nije izazvala naročitu reakciju u Beogradu. Dnevnici Blic i Press su među rijetkima prenijeli svečani čin postavljanja pehara u Hajdukovu trofejnu sobu.

U posljednjih 17 godina nogometni savez naših istočnih susjeda, koji je promijenio tri države i imena, više je puta najavljivao da će tražiti povratak pehara, no prema riječima Zorana Lakovića, sada glavnog tajnika Nogometnog saveza Srbije, čini se da im je sporni pehar posljednja briga.

- Nema potrebe da se na to vraćamo. Imamo novu državu, novi savez i okrenuti smo budućnosti. A činjenica je da je Nogometni savez Srbije formalno-pravni nasljednik bivših nogometnih saveza, i Jugoslavije, i Srbije i Crne Gore.

Hoćete li onda tražiti vraćanje pehara u Beograd sad kad se zna da je u Hajdukovu vlasništvu?

- Oduvijek smo znali da je pehar u Poljudu. Znam da je dosta naših nogometnih djelatnika, bivših igrača i trenera sentimetalno vezano uz taj pehar, ali imamo mnogo važnijih problema, tako da ne znam hoćemo li uopće poduzimati kakvu akciju - istaknuo je Laković.

Press piše da su pehar 1991. godine jugoslavenske tajne službe tražile u Splitu i da je jedno vrijeme bio čak skriven u jednoj od grobnica na splitskom groblju Lovrinac.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije