Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarka

Novosel: U ABA ligi špijuniranje nije zabranjeno

Cedevita
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
20.03.2017.
u 22:32

Vjerujem da će i u Beogradu biti ovakva, prava sportska atmosfera, te da ćemo u njoj uspjeti pokazati da smo ove sezone sastavili bolju momčad od Partizana

Košarkaši Cedevite izborili su se za prednost u polufinalnoj seriji s Partizanom pa će u petak u Beograd otputovati sa “psihološkim kreditom” i saznanjem da im i poraz u drugoj utakmici ostavlja još jednu priliku.

A u njihov poraz u subotu u Pioniru uvjeren je Partizanov trener Aleksandar Džikić, koji se vjerojatno nada da će naći bolja rješenja za Cedevitinu zonu koja je u sva tri ovosezonska susreta, a sve su dobili Zagrepčani, bila važan faktor.

Zagrebački domaćin ovu je utakmicu dobro organizirao i, da Cedevita igra svoje utakmice u kvalitetnijoj dvorani, sve bi izgledalo puno ljepše. Cedevitini navijači opet su se pokazali kao jedni od najpristojnijih u ABA ligi, no jako nas zanima koliko će ih biti danas (18) u derbiju A-1 lige protiv Jollyja.

Prava sportska atmosfera

Premda su odsjeli u hotelu Panorama, koji je od ulaza u dvoranu II. Doma sportova udaljen ne više od 250 metara, partizanovci su na utakmicu išli autobusom praćenim jakim osiguranjem. Jer, s obzirom na to da huliganima padaju svakojake ideje na pamet, tako ih je bilo puno lakše osigurati nego da su taj brisani prostor prepješačili.

A sve skupa razveselilo je Cedevitina glavnog sponzora Emila Tedeschija, koji je optimist i uoči beogradskog uzvrata.

– Vjerujem da će i u Beogradu biti ovakva, prava sportska atmosfera, te da ćemo u njoj uspjeti pokazati da smo ove sezone sastavili bolju momčad od Partizana. Nije nerealno očekivati našu pobjedu i u Beogradu.

A baš će ova polufinalna serija najviše odrediti to hoće li cedevitaši moći za sezonu reći da je uspješna. Jer, za nastup u Eurokupu nema im se što zamjeriti s obzirom a to da su baš iz njihove skupine drugog kruga u četvrtfinale otišli finalist (Unicaja) i vrlo vjerojatni drugi finalist (Valencia).

Utakmice za koje se živi

– Ovo su utakmice za koje se živi cijelu sezonu. Kada ste u ulozi favorita svi očekuju da pobijedite i svi su napaljeni na momčad i klub koji je sređen od temelja do vrha. I zato je ovaj polufinale, a nadam se i finale, nešto u čemu mi moramo pokazati da smo pravi – zaključio je Tedeschi.

Zadovoljan viđenim, u organizacijskom dijelu priče jest i direktor ABA lige Krešimir Novosel, koji je prokomentirao Partizanovu zamjerku da su im domaćini špijunirali trening.

– U propozicijama ABA lige takvo što nije zabranjeno, i to ide više na račun sportske časti kluba, no malo tog psihološkog rata pomoći će i u podizanju zanimanja za završnicu.

>>Nowitzki: Šarić u prvoj sezoni igra bolje nego ja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije