Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni u Splitu

Splitska policija najavila još strožu kontrolu uoči utakmice na Poljudu

Policija na Poljudu
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
10.10.2019.
u 09:00

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ako na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona

Večeras se u Poljudu igra kvalifikacija nogometa utakmica za EP između reprezentacija Hrvatske i Mađarske (20.45 sati). Splitska policija je prije nekoliko dana pojačala kontrolu u gradu, a sada je izdala novo priopćenje.

'Kako smo već najavili u priopćenju za javnost od 3. listopada, još jednom podsjećamo da je jutros od 7 sati uspostavljena blokada prometa  u ulici VIII. mediteranskih igara kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta Hemingway, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom i stanara).

>>> Evo kako će 'srebrni' hrvatski reprezentativci izgledati 2058. godine

Policija na Poljudu
1/25

Od 7.45 sati na Putu Lore bit će uspostavljeni blokadni punktovi, te će od rotora do TC Lidl u biti cijelosti onemogućen promet. Blokada prometa bit će uspostavljena sve do završetka osiguranja.

Od 16.30 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj - od raskrižja s Ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u Putu Supavla - od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza). 

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će zajedno s policijskim službenicima na dan održavanja javnog okupljanja sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama: Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, Sedam Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.

S obzirom na to da je u poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama inače pojačan intenzitet prometa i dolazi do gužvi, a na dan odigravanja utakmice očekujemo i dodatne gužve u prometu, savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ako su u mogućnosti koriste javni prijevoz, kako bi izbjegli stvaranje većih gužvi i zastoja u prometu.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ako na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi javno okupljanje proteklo bez izgreda.'

>> Pogledajte što izbornik Dalić kaže uoči dvoboja s Mađarima

Komentara 7

PR
prajdali100
09:26 10.10.2019.

Ne dozvoliti bilo kakve nerede na Stadionu i u Gradu.Mene najviše brine mogućnost da grupa glupana neprimjereno " navija", diže ruku,zviždi i vrijeđa zvaničnike RH....Jasno je da će UEFA ovu utakmicu imati pod posebnom lupom.

Avatar Croatino
Croatino
10:22 10.10.2019.

Nadam se da su ovaj put poduzeli sve mjere, da do prekida utakmice ili slicnih gluposti nece doci. Decki veceras igraju za Hrvatsku, za sve nas i za promiciju lijepe nase, od cega najvise dalmatinci profitiraju kroz turizam. Sve sto Hajduk treba rijesiti sa HNS-om, neka rijesi za stolom. Svaki vecerasnji provokator je neprijatelj hrvatske i Dalmacije!

ER
EroK
18:18 10.10.2019.

Policiji su poznati plačenici neprijatelja za izazivanje incidenata, neka ih uhiti i zatvori za 3 dana prije utakmice, za vrijeme utakmice i dan nakon utakmice. Jedni te isti huligani za novac, rade neugodnosti na svim utakmicama. Vrijeme je da sesee zaustave i pošteno kazne zatvorom i novčano. Novčano neka plate 30-to dnevno zatvorsko uzdržavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije