Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Cibona bez poraza u pripremama

Novi trener Cibone Sesar nadjačao prethodnog trenera vukova Okorna

20.09.2022.
u 00:09

Premalo nas je, imamo samo 10 igrača u sastavu. Tražimo još jednog beka i centra no vidjet ćemo što se nudi na tržištu a ovisit će i o našim financijskim mogućnostima, kazuje Cibonin trener Josip Sesar

Košarkaši Cibone pobjednici su dobro organiziranog, tradicionalnog, Kupa Dubrave. U finalnoj utakmici hrvatski prvak pobijedio je slovensku Krku sa 79:76 a kuriozitet te utakmice bio je da je sadašnji trener Cibone pobijedio bivše.

Josip Sesar nadjačao je Gašpera Okorna, slovenskog stručnjaka koji se žalio na domaćinsko suđenje u ovoj utakmici. A upravo on je, prošle sezone, s Cibonom osvojio dvostruku krunu ali se našao u prilici pozdraviti sa samo dva svoja bivša igrača. Naime, od te šampionske Cibone u klubu su ostala samo razigravač Krešo Radovčić (10 koševa) i branič šuter Ivan Majcunić (koševa) jer su se svi ostali razbježali rad, u tom času,i opravdane bojazni da kluba neće više biti. A za novu Cibonu najviše je zabio Slovenac Blaž Mesiček (16 koševa) a dvoznamenkast je bio i Lovro Mazalin (14 koševa) dok je najviše skokova skupio lakonogi centar Marko Baković (9 koševa, 7 skokova).

A neumorni Radovčić proglašen je za najboljeg igrača turnira dok je najbolji strijelac bio Hrvat u redovima Krke Rok Stipčević, 36-godišnjak koji još uvijek igra dobru košarku.

Nakon utakmice popričali smo s Ciboninim trenerom Josipom Sesarom kojemu je ovo bila šesta pobjeda u pripremnim utakmicama u isto toliko nastupa.

- U utorak igramo najjaču provjeru protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani i s tom utakmicom ćemo završiti ciklus pripremnih utakmica nakon koje se okrećemo startu domaćeg prvenstva i utakmici sa Splitom a potom i dvoboju s Partizanom u ABA ligi.

A za te utakmice itekako bi dobro došlo da se trenerove želje, i potrebe momčadi, realiziraju što prije:

- Premalo nas je, imamo samo 10 igrača u sastavu. Tražimo još jednog beka i centra no vidjet ćemo što se nudi na tržištu a ovisit će i o našim financijskim mogućnostima - kazao je Sesar.

U utakmici za treće mjesto domaćin turnira Furnir, pomalo iznenađujuće, pobijedio je Široki (75:74) kojeg vodi još jedan bivši trener Cibone Ivan Velić i za kojeg igra bivši dubravaš Mislav Brzoja (17 koševa). Kod domaćina prednjačio je kapetan Mateo Vidović (17 koševa, 5 asista) a dobru partiju pružili su centar Matej Bošnjak (14 koševa) i krilo Filip Bjelanović (13 koševa).


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije