Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrava Furnir

Novi sponzor kluba u kojem je igrao Dario Šarić: Poduzetnici trebaju odvajati za zajednicu

Dubrava Furnir
Foto: Dubrava Furnir
1/3
12.09.2019.
u 09:16

Zagrebački kvartovski klub koji je dao puno dobrih košarkaša (Rimac, Gnjidić, Krunić...) pohvalio se sponzorom a to je proizvođač namještaja Furnir

U prostorima najkošarkaškijeg dućana u Zagrebu (Grosbasket), Košarkaški klub Dubrava Furnir, novi premijerligaš, predstavio je momčad za novu sezonu, ali i glavnog sponzora. Četvrti je to put da Dubrava u imenu kluba ima i ime sponzora (Benston, Dona, jedna kladionica), a ovaj put je riječ o proizvođaču namještaja s 50-godišnjom tradicijom čiji je vlasnik Željko Tokić s oduševljenjem prihvatio ideju o sponzorstvu direktora kluba Borisa Gnjidića.

- Ja sam ovdje vjerojatno sretniji od Borisa koji misli da je doveo dobrog sponzora. Moj stav je da svaki poduzetnik treba odvojiti nešto za zajednicu, da društvo od njega ima koristi. Razmišljao sam samo toliko koliko je gospodin Gnjidić pričao kazavši mu da dok je on u klubu moja sponzorstvo neće biti upitno - kazao je Željko Tokić pohvalivši se time da i on živi u Dubravi i da su njegovi roditelji iz istog mjesta iz kojeg su i Gnjidićevi.

Furnir već 50 godina proizvodi namještaj (po mjeri), a ono što će momčad proizvoditi ovisit će dakako i o prvom stranom odnosno prvom američkom pojačanju u povijesti kluba iz najborbenijeg zagrebačkog kvarta. Riječ je o 30-godišnjem Chrisu Hortmanu, braniču koji se igranjem košarke nije obogatio ali ju i dalje obožava igrati. A kao takav, a kažu da ga treba tjerati iz dvorane, trebao bi se dobro uklopiti u ovu skupinu igrača željnih dobrih treninga i utakmica koju čine Perić, Gulam, Vujić, Cvitanović, Majić, Proleta, Jelenek, Šarac, Smolić, Šutalo, Kos.... koje će trenerski predvoditi klupska legenda Darko Krunić.

- Počašćen sam što sam baš ja prvi stranac u ovom klubu koji je krenuo iz treće divizije i čiji put podsjeća na moj. Naime, nakon što sam igrao NCAA košarku u Diviziji 1, studentsku karijeru sam završio na faksu koji je igrao Diviziju 3 što mi je otežalo pronalaženje posla. Morao sam se dokazivati u Australiji u četvrtoj ligi, potom u Njemačkoj u četvrtoj, trećoj pa drugoj ligi - kazao nam je Christopher Lee Hortman kojem će kapetan biti Petar Perić.

A on nam je predočio obrazovnu strukturu momčadi.

- Od nas 12-13 igrača, polovica momčadi su studenti. Ostali se košarkom bave profesionalno, nisu u nikakvom radnom odnosu negdje. Većini nas je ovo kvartovska priča pa govorimo da smo vratili košarku u naš kvart, a sva sreća da je Dubrava veliki kvart čijoj se podršci nadamo.

Kvartovski su uz klub vezani i direktor Boris Gnjidić i prvi trener Darko Krunić, ujedno i klupske legende.

- Naš cilj je osigurati ostanak u Premijer ligi, a ovdje su igrači za koje vjerujemo da to mogu ostvariti - kazao je Gnjidić na kojeg se nadovezao pak Krunić:

- Momčad smo složili u skladu sa svojim mogućnostima. Cilj nam je bio da barem 50 posto momčadi imamo iz svojeg omladinskog pogona što smo i uspjeli no morali smo se pojačati da bismo bili konkurentni pa smo tako doveli Gulama, Šarca, Proletu i Hortmana. S tom četvoricom zatvorili smo sastav i krećemo u bitku od 33 kola. Sada kada smo premijerligaši, nadamo se da će na naše utakmice dolaziti puno navijača kao i u završnici prošle sezone i da će Dubrava biti vrući teren.

Dubrava Furnir u Premijer ligu upala je kao prva rezerva nakon Cedevitina odlaska iz Zagreba u Ljubljanu. U KK Dubrava Furnir nadaju se podršci kakvu su imali u kvalifikacijama za Premijer ligu, a svi zainteresirani moći će već ovog vikenda vidjeti momčad na djelu kada je na redu Dubrava Kup uz sudjelovanje Šibenika, Rudeša i Bosca.

Posljednji puta, dubravaši su igrali u najviše rangu 2011. godine kada je za njih, na posudbi, igrao i Dario Šarić.

- Te godine sam ja bio trener, a ispali smo jer smo imali velik broj mladih igrača s obzirom da je u to vrijeme vrijedilo ono pravilo zaštićenog godišta. Prošlo je osam godina od tada, a u posljednje dvije godine Darko je napravio odličan posao.

A trener je pak obećao da će njegova momčad igrati atraktivnu košarku.

- Ja preferiram agresivnu i brzu košarku s puno dodavanja, takozvani "small ball", četiri mala i jednog visokog. No, imamo mi i četvoricu visokih igrača, Šutala sa 208 cm, Smolića 207 cm, Šarca 205 cm i Jelineka 203 cm, s kojima se možemo suprotstaviti i višim suparnicima. Kako je svojedobno rekao Mirko Novosel, bekovi drže ključeve pobjede.

Dubrava započinje domaće Prvenstvo, od 33 kola, 28. rujna domaćom utakmicom protiv Zaboka, a za 15. listopada očekuje se svojevrsna košarkaška fešta jer tada gostuje Cibona.

>>> Pogledajte što o novom ugovoru kaže Bojan Bogdanović

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije