Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesionalni boks

Novi spektakl u Zagrebu: Filip Hrgović doznao suparnika

Filip Hrgović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
14.11.2018.
u 14:47

Perea je kvalitetan boksač s velikim amaterskim pedigreom, stoga očekujem da će biti težak ispit. Boksao je s vrlo kvalitetnim boksačima i nisu ga uspjeli zaustaviti - kaže Hrgović

Hrvatski boksač Filip Hrgović nastavlja svoj profesionalni put. U boksačkom spektaklu koji će se 8. prosinca održati u Zagrebu  naslov po WBC verziji Hrgović brani protiv Ekvadorca Ytaloa Perea.

- Drago mi je što je moj sljedeći protivnik potvrdio borbu - rekao je Hrgović.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

- Perea je kvalitetan boksač s velikim amaterskim pedigreom, stoga očekujem da će biti težak ispit. Boksao je s vrlo kvalitetnim boksačima i nisu ga uspjeli zaustaviti.

- Veselim se novom izazovu i nastupu u Zagrebu. Uz podršku cijele Hrvatske, vjerujem da mogu doći do vrha teške kategorije i obećajem još jednu veliku borbu i pobjedu 8. prosinca 2018. u KC Dražen Petrović.

Perea je osvajač zlata na igrama Pan America 2011., a na kvalifikacijskom putu za Olimpijske igre u Londonu 2012. porazio je Dominica Breazealea i Simona Keana te je potom na natjecanju izgubio od osvajača zlatne olimpijske medalje u Pekingu 2008., Roberta Cammarellea.

U profesionalnom boksu Perea je ubilježio 11 pobjeda, uključujući 7 nokauta te pružio izuzetan otpor u borbama s bivšim svjetskim prvakom Guillermom Jonesom i visoko rangiranim Adamom Kownackim iz Poljske.

- Uzbuđen sam zbog dolaska u Hrvatsku i borbe protiv Filipa Hrgovića - rekao je Perea.

- Proputovao sam svijet boreći se u amaterskom boksu i ne bojim se boriti s njim na njegovom terenu. Gledao sam njegove borbe i znam da je odličan boksač, ali sam uvjeren u svoju pobjedu. Nikada se nije borio s nekim poput mene!.

Filip Hrgović
1/7

Željko Karajica, glavni izvršni direktor 7Sportsa, sportskog odjela ProSiebenSat. 1 Grupe i direktor agencije za evente MMP Event GmbH koja organizira događaj, kaže da publiku očekuje spektakularna borba između dvojice suprotstavljenih teškaša.

- Jako smo zadovoljni što možemo najaviti borbu Filipa Hrgovića i Ytaloa Perea za naslov međunarodnog  WBC prvaka - rekao je Karajica.

- Ovo će zasigurno biti sjajan okršaj i glavna borba večeri u KC Dražen Petrović.

Promotor Nisse Sauerland iz Teama Sauerland kaže da vjeruje kako Perea može biti vrlo težak ispit, ali i potencijalno važna pobjeda Filipa Hrgovića koji traži put prema svjetskom naslovu.

- Ovo će biti još jedan zahtjevan korak za Filipa - kaže Sauerland.

- Perea ima jak amaterski pedigre i dokazao je da može parirati na visokoj profesionalnoj razini boksa. Filip je trenutno rangiran u top 20 boraca prema WBC, WBO i WBA verziji, a pobjedom 8. prosinca dodatno bi osnažio uspon na ljestvici prema svjetskoj tituli.

>> Pogledajte trening Mirka Cro Copa

Borba za međunarodni WBC naslov između Filipa Hrgovića i Ytaloa Perea bit će glavna borba boksačke priredbe koja će se održati 8. prosinca 2018. u KC Dražen Petrović, a popis svih borbi bit će uskoro najavljen.

Ulaznice su dostupne po cijenama od 150 kuna putem interneta na www.eventim.hr. Cijeli događaj u Hrvatskoj ekskluzivno i uživo prenosit će RTL televizija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije