Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO U BUNDESLIGU

Novi problemi za Horvata: Još jedan Hrvat u najboljoj rukometnoj ligi

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za Olimpijske igre
Zoe Sarlija/PIXSELL
22.04.2021.
u 12:46

Onima koji prate rukomet samo kada su svjetska i europska prvenstva ovo ime ništa ne znači, ali oni koji prate rukomet malo bolje, a posebice francusku ligu znati će o kome je riječ...

Hrvati u njemačkoj Bundesligi, najpoznatijoj i najjačoj rukometnoj ligi samo se nižu. Novo ime u redovima Mindena od iduće sezone biti će Nikola Jukić, 26-godišnji desni vanjski, koji trenutno igra u francuskom Chartres Metropole. 

Onima koji prate rukomet samo kada su svjetska i europska prvenstva ovo ime ništa ne znači, ali oni koji prate rukomet malo bolje, a posebice francusku ligu znati će o kome je riječ. Nakon što je započeo u Ribola Kaštela, Jukić je otišao vrlo mlad u Francusku. Prvo je zaigrao za Pontault-Combault, a zatim je došao u redove prvoligaša Chartresa

U prvoj sezoni ostavio je značajan trag. Zabio je 99 golova, što je bilo dovoljno da se nađe na širem popisu sada već bivšeg izbornika Line Červara, ali njemu očito to nije bilo dovoljno. Jukić trenutno ima 63 gola u 21. utakmici za Chartres. 

Sportski direktor kluba, Frank von Behren izrazio je zadovoljstvo dolaskom Jukića, a i on sam je vrlo sretan. - Oduvijek mi je bio san igrati u Bundesligi u Njemačkoj. Puno dobrih stvari o Mindenu čuo sam od budućeg suigrača Miljana Pušice i radujem se što ću biti dio momčadi u nadolazećoj sezoni - komentirao je za klupsku stranicu Mindena.

Tko zna, možda novi izbornik Hrvoje Horvat otiđe malo dalje i dovede ovakvog ljevaka, koji zasigurno ne bi bio na odmet reprezentaciji. Uz Martinovića, Stepančića i Šebetića ne samo da bi bio dobra zamjena, nego možda i puno više od toga. Ostaje nam za vidjeti u narednim mjesecima hoće li se Horvat odlučiti za njega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije