Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO GAVRANOVIĆ

Novi Mister Derby: Hajduku je već zabio sedam golova

05.04.2019.
u 06:55

Veseli me taj pogodak, važan mi je jer je došao nakon mog oporavka od ozljede, a pogotovu kad se zabije u derbiju – rekao nam je Gavranović u utrobi Poljuda

Nenad Bjelica imao je svoju jasnu viziju kad je slagao momčad za ovu sezonu, malo koji trener samo bi se tako odrekao Soudanija, Mister Derbyja, koji je rješavao brojne velike utakmice.

No Bjelica je procijenio da mu trebaju igrači drukčijeg karaktera, nije želio u momčadi zvijezde, već igrače koji će na svakoj utakmici ispunjavati zadatke.

>> Pogledajte slavlje Dinamovih igrača nakon trijumfa u derbiju protiv Hajduka

Soudanija je zamijenio Hajrovićem i Kądziorom, u napadu je imao Gavranovića, Hodžića i Budimira, no ni Hodžić mu nije bio u nekim kombinacijama pa je stigao Bruno Petković, a kad je otišao Budimir, stigao je Komnen Andrić.

Ne bojim se za Gavranovića

Spletom okolnosti, ali i zbog svojih sjajnih partija, Bruno Petković postao je prva špica. Gavranovića su usporile ozljede, stradao mu je mišić na pripremama u Turskoj.

– Takve se ozljede događaju, ali brzo ću se vratiti. Dolazak Andrića je normalan, Dinamo uvijek mora imati više rješenja i jaku konkurenciju – kazao nam je tada Gavranović.

Propustio je cijele pripreme, već druge u nizu (ljetne zbog reprezentacije Švicarske s kojom je bio na SP-u).

1/9

– Petković se svojim igrama izborio za svoje mjesto, ali ne bojim se ja za Gavranovića, Mario je klasični primjer profesionalca, on uvijek radi maksimalno – kazao je Nenad Bjelica.

I nije govorio bez veze, u derbiju protiv Hajduka dao mu je prednost u odnosu na Petkovića koji je počeo s klupe i napravio je odličan potez. Gavranović mu je to vratio pogotkom za 1:0, a tih 1:0 i ostalo je do kraja pa su plavi upisali novi trijumf u derbiju i otišli na 27 bodova više od Hajduka. Kako je rekao jedan kolega, to je velika razlika i u košarkaškoj utakmici. Istina, kako onda neće biti velika kad se radi o dva kluba, velika rivala i tradicionalna suparnika koja su se nekoć redovno borila za naslov.

Gledajući derbi u Splitu, ako nam nešto nije promaklo, Gavranović je samo dvaput prije negoli je zabio gol taknuo loptu. No to su pravi strijelci, kad je stigla prava prilika, loša intervencija suparničkog vratara, takvi majstori to ne ispuštaju.

– Veseli me taj pogodak, važan mi je jer je došao nakon mog oporavka od ozljede, a pogotovu kad se zabije u derbiju – rekao nam je Gavranović u utrobi Poljuda.

>> Evo po kojim uzorima bi vatreni mogli dobiti novi stadion

1/20

Hajduk mu je očito omiljena žrtva, već im je zabio četiri pogotka, i to sva četiri odlučujuća, za pobjede. Upravo je na Poljudu prije godinu dana, točnije 22. travnja, torpedirao Splićane s dva pogotka u slavlju Dinama (2:1). Onda im je do kraja uništio sezonu u finalu kupa u Vinkovcima, zabio je jedini pogodak na utakmici i plavima donio novi trofej i omogućio novom treneru Nenadu Bjelici da s duplom krunom starta u sljedeću, ovu sezonu.

I sad je stigao taj pogodak koji je Gavranoviću s pravom važan, bodovno Dinamu pobjeda čak nije bila nekakav imperativ, ali najslađe je pobijediti takvog rivala, gdje god se nalazio na tablici. I još mu je opalio pljusku jer Hajduk je sad opet u teškoj borbi za Europu. Dinamo je prekinuo seriju, do srijede nije imao nijedan poraz.

No nije Gavranović samo specijalist za Hajduk, i svom bivšem klubu Rijeci već je zabio tri komada. Doduše, jedan je tek bio utješni u porazu Dinama (4:1), no zabio joj je u remiju za 1:1 te u posljednjem njihovu srazu kad su plavi slavili s 3:1.

Zabijao i za Rijeku

I zato je s pravom naslijedio nadimak koji je imao Soudani, Gavranović je postao novi Mister Derby. Jer, važno je imati takvog strijelca, pogotovu kad se igra kao što se igralo u Splitu, u utakmici u kojoj imaš priliku ili dvije. I to je veličina pravog napadača.

>> Pogledajte sve o herojima koji su Dinamu osigurali europsko proljeće nakon 49 godina

Uz zdravog i raspoloženog Gavranovića, uz razigranog i svestranog Petkovića, uz prvog strijelca lige Komena Andrića, Bjelica se ne mora brinuti.

Gavranović je bio učinkovit i u dresu Rijeke protiv Dinama (zabio mu je tri pogotka) i protiv Hajduka s također tri pogotka. Dakle, zabio je 13 golova Dinamu, Hajduku i Rijeci u dresu plavih i momčadi s Rujevice.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
09:45 05.04.2019.

svašta se kod nas derbijima naziva...

MA
MađarskaIna
07:00 05.04.2019.

Mario Gavranović je pošteni čovjek i čestiti Švicarac koji ponosno igra za svoje. Nije on prodana duša i sramni lik poput svog zemljaka Ivana Rakiticha..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije