Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MICHAEL HUNTER

Novi Joshuin protivnik dobit će priliku zato što je - Amerikanac

Anthony Joshua
Foto: Reuters/PIXSELL
23.04.2019.
u 15:55

- Karma je čudna stvar i funkcionira na različite načine. Stvari u konačnici ipak dođu na svoje. Imam osjećaj da ga je dostigla sudbina - prokomentirao je Joshua.

Tri pozitivna uzorka na tri različita testiranja udaljila su Jarrella Millera (23-0-1) od meča za IBF, IBO, WBA i WBO naslove ugovorenog 1. lipnja protiv prvaka Anthonyja Joshue (22-0) koji je nekoliko dana šutio o ispadima sad već bivšeg izazivača. Britanac je progovorio, no koristio je birane riječi. 

- Kad si u takvoj poziciji, onda ti moraš biti taj koji je dobar primjer. Moraš znati što treba činiti u svakom trenutku, ali naravno, svatko tu može izvući neku lekciju i ponešto naučiti. Karma je čudna stvar i funkcionira na različite načine. Stvari u konačnici ipak dođu na svoje. Imam osjećaj da ga je dostigla sudbina - prokomentirao je Joshua.

Vjerojatno su Millera doping jadi udaljili i od bilo kakvog napada na svjetski naslov u budućnosti, no Big Baby više ne treba zamarati teškaškog vladara. Joshua će i dalje za nešto više od mjesec dana prvi put nastupiti izvan britanskog tla, točnije u mitskom Madison Square Gardenu, a prema napisima Matchroom Boxinga, organizacije Joshuinog promotera Eddieja Hearna glavni kandidat za protivnika je već poznat. Budući da treba inkasirati na činjenici što se meč održava u New Yorku, očekivano je da se radi o Amerikancu. 

Među kandidatima su, tvrdi Hearn, bili i Kubanac Luis Ortiz te Poljak Adam Kownacki, no izazivač domaćin je ipak najbolja opcija za privući što je više američkih očiju na priredbu u jednoj od najpoznatijih dvorana na svijetu, tako da je najizgledniji izbor 20. teškaš svijeta, Michael Hunter.

Hunter (16-1) je podosta nov boksač u svijetu teškaša koji je u svojoj karijeri upisao tek jedan poraz, i to u danima poluteške protiv također novog teškaša, mnogi bi rekli najboljeg boksača današnjice Oleksandra Usyka. Od značajnijih pobjeda u svojem rezimeu stoji ona posljednja protiv Aleksandra Ustinova (34-3), a valja nadodati da je nanio prve poraze karijere Isiahu Thomasu (15-2) i Martinu Ilungi (12-1) te trenutno drži internacionalni svjetski WBA pojas kojeg neće braniti protiv Joshue.

- Sviđa mi se ideja borbe s Joshuom. U teškaškom boksu svi imamo dinamite u rukama i svaka je borba nepredvidiva bez obzira na favorita - rekao je 30-godišnji boksač iz Vegasa.

Trebao se boriti 25. svibnja kao jedna od predborbi Usyku koji će te večeri debitirati u teškoj protiv Carlosa Takama, no ipak će odgoditi svoju 18. borbu karijere za par dana kasnije kako bi zaradio uvjerljivo najveću dnevnicu karijere. Malo je reći da nema šanse protiv Joshue, budući da je zamjena čovjeku kojem se također nije davala apsolutno nikakva šansa, no barem faktor novog protivnika i kraćeg perioda pripreme za Joshuu unosi određenu dozu neizvjesnosti u okršaj za četiri od pet najprestižnijih teškaških titula u boksačkom svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije