Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
HNL

Hajduk veličanstvenom igrom 'uništio' Rijeku, ovo se dogodilo prvi put nakon 7 godina

Hajduk veličanstvenom igrom 'uništio' Rijeku, ovo se dogodilo prvi put nakon 7 godina
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
20.04.2019. u 20:49

Nogometaši Hajduka u derbiju du 30. kola Prve HNL na Poljudu deklasirali Rijeku s 4-0 (3-0).-

Hajduk je furioznom igrom prvom poluvremenu stigao do prednosti od 3-0 golovima Jurića (2), Hamze (30) i Caktaša (45), a prednost domaćih mogla je biti i veća jer je Jurić osim pogotka u prvih 15 minuta još pogodio i vratnicu te gredu.

Do vodstva su Splićani stigli u samom otvaranju kada riječka obrana nije dobro raščistila Gyurcsov udarac iz kuta pa je Jurić s 10-ak metara nogom poslao loptu u mrežu. Hajdukov veznjak niti 10 minuta potom je nakon lijepe akcije pucao iskosa s lijeve strane, ali novi pogodak zaustavila je vratnica, da bi u 15. minuti Jurić glavom nakon kornera zatresao i gredu.

Bolju igru Hajduk je okrunio drugim golom u 30. minuti, Jurić i Gyurcso su kombinirali na desnom krilu, uslijedila je povratna lopta za Hamzu koji je s 13 metara pogodio za 2-0. U samoj završnici prvog poluvremena stigao je i treći gol, opet je Gyurcso nabacio s desne strane, Jairo je glavom pogodio vratnicu, ali se lopta odbila do Caktaša koji ju je s metra pospremio u mrežu.

Konačnih 4-0 postavio je Caktaš svojim drugim golom već u 50. minuti. Još je jednom asistent bio Gyurcso koji se sjurio po desnom krilu i poslao prizemnu povratnu loptu za Caktaša koji je s 10 metara pogodio mrežu iza Sluge.

Prva je to domaća pobjeda Hajduka protiv Rijeke nakon gotovo osam godina.

Četvrti Hajduk sada ima 50 bodova, kao i treći Osijek, dok je Rijeka druga s 56 bodova. Na vrhu je Dinamo koji je sa 79 bodova osigurao naslov prvaka.

>>> Pogledajte što je nakon osvojenog naslova rekao Nenad Bjelica

 

Komentara 16

PR
prsutsir
20:10 20.04.2019.

Ajmo bijeli do petarde!

Avatar rubinet
rubinet
21:00 20.04.2019.

Ovo je dobro za hrvatski nogomet. Jaki Dinamo i jaki Hajduk.

NI
NikoCro
21:10 20.04.2019.

Tako se to radi Hajduce, igrajte dobro jer od kuknjave na Mamica i HNS nema nista i stvari ce doci na svoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije