Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SA SELA U EUROPU

Novi hit klub Srbije: Nisu htjeli Mamića, a evo tko u njih ulaže silne milijune

Foto: Facebook: TSC Bačka Topola
1/2
21.10.2020.
u 10:05

Kako se radi u ovome vojvođanskom klubu, govori i to da je NK TSC dobio od Mađarskog nogometnog saveza 9,5 milijuna eura za gradnju nogometne akademije u tome gradu. Tijekom iduće godine u Bačkoj Topoli bit će izgrađen najsuvremeniji stadion u Vojvodini kapaciteta 4100 sjedećih mjesta

Još do prošle godine gotovo nitko u nogometnoj Europi, a isto tako i dobar dio nogometnih zaljubljenika u Srbiji, nije znao za NK TSC iz Bačke Topole. A onda je taj samozatajni klub, koji je osnovan još 1913. pod imenom Topolaj, u sezoni 2018./2019. nadmoćno osvojio mjesto u Prvoj ligi Srbije (drugi rang natjecanja) i plasirao se u Super ligu. Ni tu nisu stali pa su već u prvoj sezoni osvojili 4. mjesto i tako ostvarili plasman u kvalifikacije za Europsku ligu gdje su poslije drame i rezultata 6:6 tek nakon jedanaesteraca ispali od Steaue.

Ako ljubitelji nogometa u Hrvatskoj ni tada nisu čuli za TSC, mogli su nakon bombastične vijesti da će klub sa sjevera Srbije preuzeti – Zdravko Mamić! Iz kluba su ubrzo demantirali glasine navodeći da se ne razmišlja o promjeni vlasničke strukture kao ni o promjeni uprave koja nastavlja raditi na razvoju kluba i izgradnji infrastrukture.

– Tek drugu sezonu smo u Super ligi Srbije, a već smo ozbiljan protivnik svakome. Gradimo novi stadion, ulažemo u mlade i čvrsto vjerujemo da ćemo u Bačkoj Topoli redovito gledati kvalitetne utakmice. Naš klub, ipak, nije na prodaju – rekao je predsjednik NK TSC Janoš Žemberi.

Gradi se akademija

A, kako se radi u ovome vojvođanskom klubu, govori i to da je NK TSC dobio od Mađarskog nogometnog saveza 9,5 milijuna eura za gradnju nogometne akademije u tome gradu. Tijekom iduće godine u Bačkoj Topoli bit će izgrađen najsuvremeniji stadion u Vojvodini kapaciteta 4100 sjedećih mjesta. Nogometna akademija u Bačkoj Topoli imat će središnji stadion i četiri pomoćna terena te hotel za smještaj igrača i trenera. Planira se izgradnja i muzeja nogometa. Teren će imati grijače i lampe koje će tijekom zimskih mjeseci regulirati rast trave. Prema navodima iz kluba, novi stadion, na kojem će biti moguće održavanje i raznih koncerata, kulturnih događanja i drugih sportskih manifestacija, bit će povezan sa zatvorenim bazenom u sklopu kojega će biti spa centar, teretana i zabavni sadržaji za djecu.

Treba znati i da TSC ima sporazum o stručnoj suradnji s klubom iz Felcsuta čiji je osnivač, kako se navodi, mađarski premijer Viktor Orbán koji je ondje i odrastao. Orbán je predložio nekoliko infrastrukturnih projekata u Felcsútu među kojima i stadion Pancho Arena, a bio je i poveznica da sredstva iz Mađarske završe u Bačkoj Topoli. Iz TSC-a navode da će buduća akademija biti rasadnik talenata za NK Felcsút, ali i srpske i druge europske klubove.

U tome dijelu Srbije i prije je bilo talenata i kvalitetnih igrača pa su tako u tome klubu ponikli Laslo Lerinc, Zvezdan Terzić, Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić, Andrija Kaluđerović, kao i sadašnji reprezentativac Dušan Tadić, član Ajaxa. Najbolji rezultati tek se očekuju kada akademija profunkcionira i zaživi kako je zamišljeno. Poslije lanjskog 4. mjesta TSC je u tekućoj sezoni na 10. mjestu s 15 osvojenih bodova s tim da će taj plasman zasigurno do kraja prvenstva biti poboljšan. U prošloj sezoni TSC je kao domaćin, a oni utakmice igraju u Senti dok im se ne izgradi stadion, ostao neporažen. Zabilježili su deset pobjeda i pet neodlučenih rezultata.

Vodit će se bitka za bodove

– Ostali smo neporaženi ove sezone u Senti, to je fantastičan osjećaj, pogotovo kada padne Crvena zvezda, prvak Srbije. Izuzetno sam ponosan na igrače – rekao je na kraju prošle sezone trener TSC-a Zoltan Sabo koji je, noseći dres Partizana, kao igrač nastupio i u onoj utakmici u Maksimiru 1997. godine.

Sve to upućuje na to da Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina dobivaju rivala s kojim će se voditi velika borba za bodove. Već sada je nekoliko talentiranih igrača odlučilo karijeru nastaviti u Bačkoj Topoli, a ne u nekom od tih klubova. TSC je privukao i nekoliko njihovih igrača. U sklopu kluba djeluje i ženska ekipa koja se natječe u elitnom rangu. Poslije 9 odigranih kola djevojke TSC-a na 3. su mjestu u ligi.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar MK3
MK3
11:38 21.10.2020.

Srijema, Banat i Bačka, tri srca junačka... Zovi, samo zovi, svi će Sokolovi... 100 godina kasnije i poslje "Bratstva i Jedinstva" zvuči gotovo nestvarno...

ČE
Čedolovac
11:14 21.10.2020.

Zaboli me tuki.. Kaj im znaci lova, novi stadioni kad nikad nece ni broncu imat a kamoli srebro.. Za medalje treba imat srce, ponos, patriotizam..a pola njih se srami kaj su srbi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije