Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Dolček

Novi Hajdukov igrač je tri i pol godine spavao, jeo i učio u automobilu

11.07.2019.
u 06:57

Ivan Dolček, osim što je talentiran nogometaš, izvrstan je plivač, pa i gimnastičar

Tko je Ivan Dolček, 19-godišnji Hajdukov nogometaš, koji je nakon prvijenca na Malti ganuo splitske novinare emotivnom izjavom kako “sve pogotke koje postigne posvećuje pokojnima ocu i djedu”?

Na žalost, mladi je Ivan 2016. godine doživio dvije obiteljske tragedije; najprije mu je preminuo djed, a nedugo nakon toga Ivanov otac Miroslav doživio je srčani udar dok je vozio automobil i život je izgubio na cesti između mjesta Vlaisala i Plavšinca, u Koprivničko-križevačkoj županiji.

1/6

Dogodilo se to u vrijeme dok je 17-godišnji Ivan Dolček bio nogometaš u juniorima Slavena Belupa.

Počeo u Graničaru

Pokojni tata Miroslav doista je bio Ivanov heroj od početaka njegove karijere. Naime, nakon što je nadareni dječak u dresu Graničara iz Đurđevca pokazao svoju nadarenost, tamošnji trener i obiteljski prijatelj Ivor Bolteković Tkalec preporučio ga je Dinamu.

– Pokojni otac svakoga je dana vozio Ivana iz Podravskih Sesveta na treninge u Zagreb! Pazite, to je 250 kilometara dnevno u oba pravca, i tako tri i pol godine! Taj dečko je u očevu automobilu spavao, jeo, učio..., nevjerojatno s koliko je energije, želje i ljubavi oduvijek bio posvećen nogometu. To mu se jednoga dana zaista mora vratiti s kamatama, jer on je to doista zaslužio – kazao nam je Bolteković Tkalec, koji će s Ivanom boraviti i u Splitu, kao osobni fizioterapeut.

Također, uz Ivana je u Splitu i majka Mirjana, inače vlasnica obiteljskog caffe bara Stari krovovi u Podravskim Sesvetama.

Ivan Dolček u Dinamu nije ostvario afirmaciju kakvu je priželjkivao, pa se vratio u svoj zavičaj. U Koprivnici je upisao srednju školu i s vrlo dobrim uspjehom završio za farmaceutskog tehničara, a novi uzlet karijere doživio je u Slavenu Belupu.

Međutim, boravak u Dinamu ipak će značajno utjecati na kasniji razvoj Ivanove karijere, budući da je u isto vrijeme u mlađim kategorijama Dinama kao trener radio i Siniša Oreščanin zvani Six.

Očito je dobro zapamtio darovitoga ljevaka i zato je i inzistirao na njegovome dolasku u Hajduk.

– Najveće priznanje Ivanu Dolčeku bio je protekle zime poziv u hrvatsku reprezentaciju do 19 godina, a nakon što je za nju zaigrao, počele su mu stizati ponude iz inozemstva. Njegov talent nije mogao proći nezamijećeno – dodao je Bolteković Tkalec.

Ivan Dolček, osim što je talentiran nogometaš, izvrstan je plivač, pa i gimnastičar (“on bez problema hoda na rukama 20-30 metara, ljudi nisu mogli vjerovati kad su to vidjeli”, kaže Bolteković Tkalec).

Ivan Dolček debitirao je za seniorsku momčad Slavena Belupa 2. prosinca 2017. godine u domaćoj utakmici s Osijekom, imao je tada samo 17 godina, sedam mjeseci i osam dana. Prve prvoligaške minute dao mu je tadašnji trener Slavena Belupa Tomislav Ivković.

– Čim sam ga stavio u igru, znači da je potencijal. On ga, doduše, još nije do kraja iskazao, a kada posloži sve kockice u glavi, bit će igrač za veću razinu od Slavena Belupa. I karijera će mu ići u pravom smjeru – kazao nam je Ivković i dodao:

Jedan od najmlađih

– Dolček je mlad igrač koji mora promijeniti svoj način igranja; poboljšati suradnju i shvatiti da osim njega na terenu postoji još deset njegovih suigrača. Ja mu želim svu sreću u karijeri. Samo neka se prisjeti što sam mu govorio, što mora raditi i sigurno će napredovati.

Ivan Dolček imao je debi iz snova za Splićane u utakmici protiv Gzire Uniteda. Pa iako je u pitanju bio trećerazredni suparnik, kod Ivana je ovaj premijerni službeni nastup izazvao lavinu emocija.

I odmah je osvojio nepodijeljene simpatije Hajdukovih kroničara i navijača. Torcida voli igrače sa srcem, a Ivan je na pravom putu da postane njezin novi ljubimac.

Ivan Dolček s 19 godina u ovom je trenutku jedan od najmlađih članova prve momčadi bijelih. Mlađi od njega su 18-godišnji Michele Šego, te Ivanovi vršnjaci Tonio Teklić i kapetan Domagoj Bradarić.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar comandante
comandante
08:43 11.07.2019.

sretno dečko

NO
Nordovest
11:17 11.07.2019.

Nevjerojatno kakve fantazije ste u stanju napisati. Dolčeku je u Dinamu trener bio kko g vi zovete Six, i nije ga preporučio za ugovor pa ga je Dinamo pustio po isteku sezone, poslije toga je i Six dobio otkaz. Hajdukk već godinama skuplja Dinamov otpad i konstruira "uspješne priče o otimanju igrača i stručnjaka Dinamu", Ohandza (koji u Dinamu nije prošao lječnički) , Pršir, Špikić, Gojun, Orešćanin..........i sve ono što Dinamo nije htio.

DA
damyr26
09:47 11.07.2019.

Tomislave Dasović iz geografije HR " sjedi 1" relacija Podravske Sesvete-Zagreb je dužine oko 130 km u oba smjera oko 260 km, a ne 250 km u jednom smjeru. Bar je danas lako provjeriti prije nego što napišeš glupost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije