Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA POBJEDA CIBONE

Novi double-double Prkačina, pokazao se još jedan talent...

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
02.10.2020.
u 23:26

Nakon 15 promašenih trica zaredom u dresu Cibone, Toni Nakić je pogodio dvije zaredom i to baš protiv svog matičnog kluba Šibenke

Košarkaši Cibone izborili su i drugu pobjedu, iz reda rutinskih, u domaćem prvenstvu. U 3. kolu HT Premijer lige cibosi su pobijedili Šibenku (96:67), a susret je protekao u znaku novog dvostruko dvoznamenkastog učinka 17-godišnjeg kapetana Roka Prkačina.

U svojih 26 minuta Prkačin je zabio 15 koševa (13 u prvom poluvremenu) i upisao 10 skokova, a 21-godišnji Šibenčanin Toni Nakić (8 koševa, 5 skokova) baš je protiv matičnog kluba (iz kojeg je ovog ljeta i došao u Cibonu) šuterski proradio. Nakon što je u Ciboninom dresu promašio prvih 15 tricaških pokušaja, u drugom poluvremenu ove utakmice pogodio je dvije trice zaredom pa se u redovima posljednjeg hrvatskog prvaka nadaju da je s tim završio Nakićev šuterski post.

Ono u što završna statistika neće dati najbolji uvid jest svakako nastup 19-godišnjeg Ciboninog pričuvnog razigravača Lovre Gnjidića. Ovaj talentirani visoki branič (197 cm) ovaj put je igrao opuštenije nego protiv Zaboka pa je, uz dva koša, upisao i četiri asistencije, a svima nazočnima s nekoliko je poteza dao do znanja o kakvom se talentu radi. To je igrač koji staturom, igrom, podsjeća na Zorana Planinića (198 cm), košarkaša koji je u NBA ligu otišao izravno iz Cibone.

- Gnjidić je momak kojeg ja za nekoliko godina također vidim u NBA ligi - ustvrdio je Ivica Žurić, negdašnji Cibonin krilni-centar, inače rodom Šibenčanin.

24.09.2020.Zagreb - Konferencija za medije KK Cibone na kojoj su trener Ivan Velic i sportski direktor Marin Rozic predstavili novog kapetana momcadi Roka Prkacina. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ono što bi Cibonu trebalo zabrinuti, uoči ponedjeljka i prve utakmice u ABA ligi i to protiv euroligaša Crvene zvezde, jest to što su centri Šibenčana (Jurković 14, Miković 12, Solomun 8) zabili polovicu (34) koševa svoje momčadi. Da bi Cibona bila kompetitivna, centarska linija Zagrepčana (Bundović, Vucić, Krajina) morat će u regionalnoj ligi igrati puno uspješniju obranu od ove koju igraju sada. 

Komentara 1

Avatar IvanR
IvanR
05:13 03.10.2020.

Previše privatnih interesa i zato propada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije