Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROGA PRAVILA

Novak i Goran će morati dobro paziti što rade da ih ne bi diskvalificirali ili deportirali

Novak Đoković i Goran Ivanišević
Marko Dimić/PIXSELL
11.01.2021.
u 19:12

Đoković bi po rasporedu, uz Nadala i Thiema, trebalo biti u odvojenoj karanteni u Adelaideu, iako to srpski tenisač ne želi jer ne želi imati privilegije u odnosu na ostale igrače

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnji Australian open u Melbourneu bit će drugačiji nego bilo koji prethodni, počevši od termina u veljači, do do strogih pravila koja su uveli organizatori kada je u pitanju pridržavanje epidemioloških mjera.

Naime, tenisači će morati proći kroz obaveznu karantenu od 14 dana od dolaska u Australiju, gdje će biti testirani više puta za to vrijeme, a bit će im dozvoljeno samo ograničeno vrijeme van hotela i treniranje u malim grupama tek poslije osmog dana. Novak Đoković bi po rasporedu, uz Nadala i Thiema, trebalo biti u odvojenoj karanteni u Adelaideu, iako to srpski tenisač ne želi jer ne želi imati privilegije u odnosu na ostale igrače.

Međutim kako njemu tako i svim ostalim tenisačima prijete ozbiljne kazne budu li prekršili propisana pravila. Kazne se kreću od novčanih, preko diskvalifikacije pa sve do uhićenja i deportacije iz države.

 

Evo samo nekih od pravila koja su objavili mediji u Australiji:

- Svatko tko napusti karantenu bez dozvole može biti kažnjen s 19.000 dolara uz dodatne sankcije.

- Tko prekrši pravila, može se suočiti s diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, produženom karantenom, uhićenjem pa čak i deportacijom, što bi moglo utjecati na to da pojedinac u budućnosti bude u problemu za ponovni ulazak u Australiju u narednim godinama.

- Također, svaki prekršaj bilo kojeg člana nečijeg tima, smatrat će se prekršajem samog igrača.

Ovaj pristup nulte tolerancije bit će započet kada se igrači ukrcaju na jedan od 18 letova koji kreću iz sedam različitih gradova. Dolazak u Melbourne odvijat će se pod policijskom stražom, a autobusi će putovati direktno do određenih hotela.

Sve ove stroge mjere koštat će Australian open više od 35 milijuna dolara, a natjecanje će doživjeti i veliki udar i zbog smanjene prodaje karata, budući će kapacitet biti smanjen na 50 do 75 posto, stadioni će biti podijeljeni u tri zone, kako bi se smanjio kontakt i kako bi se olakšalo praćenje kontakata dođe li do pozitivnog slučaja na koronavirus u publici.

Komentara 15

Avatar Cornelius
Cornelius
19:23 11.01.2021.

Kaj je urednik na bolovanju pa kasnite sa svakodnevnim džokovićevanjem? Nemojte tak, pa ipak vas srbende plaćaju, nema bre da ne pišete svakih par minuta o vašim zemljacima iz otadžbine. Još slijedi i članak o jovanu i milevi, kaj ne?

DU
Deleted user
21:54 11.01.2021.

Imamo novu disciplinu na portalu, kad napišeš nešto zgodno što moderatoru ne leži i nije kažnjivo stiže upozorenje da komentar sadrži zabranjene riječi, čitam po 100 ti put i ne vidim ih 😄

ER
EroK
03:44 12.01.2021.

Nakon prvog komentara, dobivam upozorenje, kako trebam usporiti???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije