Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO UMAG

Borna je zapalio publiku, Goran bio zabavljač, a Lovro poentirao

25.07.2015.,Umag - 26. Konzum Croatia Open Umag.Polufinalni mec Gael Monfils vs. Dominic Thiem. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/11
27.07.2015.
u 10:09

- Prije završetka karijere sigurno ću se vratiti i odigrati još jedan Umag. I sad kad sam ovdje u civilu, u košulji, hvata me nostalgija - najavio je Đoković.

Austrijanac Dominic Thiem pobjednik je 26. Konzum Croatia Opena. U najkraćem finalu u povijesti ovog turnira svladao je Portugalca Joaoa Sousu sa 6:4, 6:1. Meč je trajao samo sat i jednu minutu, minutu manje od finala 2013. kada je Robredo svladao Fogninija za 62 minute (6:0, 6:3).

Ideja o umaškom zaokretu prema betonu drži vodu

Ne želeći pobjedniku turnira oduzeti ništa od časti i slave koji mu pripadaju, ovogodišnji umaški Konzum Croatia Open ipak su obilježila trojica Hrvata (jedan podrijetlom): Borna Ćorić, Goran Ivanišević i Lawrence Frankopan. Svatko na svoj način.

Borna je i lani nastupio u Umagu, čak mu je i domet bio isti – četvrtfinale, ali ove je godine bio u ulozi nositelja (i jedne od zvijezda turnira) i njegove pobjede su se očekivale. I za mnoge prerano prekinule. A nije lako 18-godišnjaku s takvim teretom na leđima. Ipak, Borna je odradio svoje, zapalio je umašku publiku, poradio na promidžbi turnira i nagovijestio sljedećih godina još bolje rezultate. Goran je samo još jednom dokazao da odlično razumije sve aspekte tenisa. On je i savjetnik pri izboru igrača, čovjek za vezu s profesionalcima, ali i učitelj za druženje s mališanima, promotor i ambasador, sudionik ekshibicija, zabavljač... Sve što treba. I sve radi s užitkom.

Lawrence (Lovro) Frankopan, novi direktor turnira, sasvim je solidno odradio povjerenu mu zadaću. Nije bilo "napuhavanja balona" jakim imenima koja poslije obično ne dođu, otkazivanja je bilo vrlo malo, na turniru je sve štimalo, iako, čini nam se, u nešto skromnijim uvjetima. Na stranu autentičnost njegova prezimena, Frankopan je dokazao da voli zemlju svog oca i da je spreman sve svoje iskustvo i sve svoje teniske veze staviti u funkciju promidžbe Umaga i Hrvatske. Normalizirao je odnose s bivšim direktorom i jednim od utemeljitelja umaškog turnira Slavkom Rasbergerom rekavši za njega da je "Bernie Ecclestone hrvatskog tenisa", a i ideja o prelasku na beton drži vodu. Ako je to način da u sljedećih pet godina u Umagu imamo i Čilića i Ćorića (i druge najbolje hrvatske igrače), zašto ne?

Đoković nenajavljen

Trofej pobjedniku (20. u povijesti) predala je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. I dok se predsjednica očekivala na finalu, neočekivano je Stella Maris posjetio najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Nije ostao do kraja, ali, kaže nije mogao zaobići Umag, kad je već na odmoru u Hrvatskoj (krstari Jadranom).

- Htio sam navratiti u Umag, jer ovaj turnir zauzima posebno mjesto u mom srcu. Došao sam vidjeti neke meni drage ljude zbog kojih sam se ovdje osjećao kao kod kuće. Sad sam došao kako bih se na neki način zahvalio za lijepe dane ovdje - rekao je Novak Đoković u izjavi za HRT, nakon što se susreo i s predsjednicom . Đoković je bio u finalu Umaga 2006. godine i to je bio jedini umaški finale koji nije završen. Novak je predao meč Wawrinki u prvom setu (6:6) zbog iscrpljenosti.

- Prije završetka karijere sigurno ću se vratiti i odigrati još jedan Umag. I sad kad sam ovdje u civilu, u košulji, hvata me nostalgija - najavio je Đoković.

>> Kolinda Grabar-Kitarović 'fotkala' se s Đokovićem: 'Sportski pozdrav iz Umaga'

Komentara 2

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
11:50 27.07.2015.

Taj Čorić je za Vrapče.

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
11:52 27.07.2015.

Konzum turnir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije