Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKAO ŠTO MISLI

Novak Đoković otvoreno progovorio o gay aferi o kojoj govori cijeli svijet

Novak i Jelena Đoković
Foto: ALEXANDER SCHEUBER/DPA/PIXSELL
1/6
31.01.2020.
u 08:41

Naime, Court je rekla kako je veliki broj tenisačica homoseksualne orijentacije i transrodno te da su djeca đavla. Navratilova i McEnroe zato traže da se njen teren preimenuje u teren Evonne Goolagong, još jedne velikanke australskog i svjetskog tenisa

Novak Đoković plasirao se u finale Australian Opena nakon uvjerljive pobjede nad Rogerom Federerom. Srbin je slavio sa 7:6, 6:4 i 6:3. nakon dva sata i 17 minuta igre.

Treba napomenuti da je veliku ulogu u meču odigralo i zdravstveno stanje Federera. Ne osjeća se dobro, zbog problema s leđima preskočio je jučerašnji trening, a mnogi su kroničari zabilježili da je dvoboj sa Sandgrenom završio “skoro na jednoj nozi”. Čak je bilo i upitno odigravanje današnjeg polufinala. Inače, ovo je bio jubilarni 50. susret Srbina i Švicarca. U prethodnih 49 susreta Đoković je bio nešto uspješniji, a sada vodi s 27-23 u pobjedama. Novak ima još jedan statistički adut: kad god bi došao do polufinala Australian Opena, on bi turnir i osvajao.

Srbin će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Dominica Thiema i Aleksandra Zvereva koji počinje u 9:30 sati. 

Ipak, glavna priča u Australiji nisu tenisači i tenisačice te njihove predstave na terenu, već svi pričaju o komentarima Margaret Court, proslavljene australske tenisačice po kojoj je nazvan i teren u Melbourne Parku. 

Upravo na taj teren izašli su velikani Martina Navratilova i John McEnroe u znak protesta s transparentom u duginim bojama, a kojim traže da se zbog njenih homofobnih izjava preimenuje teren. 

Naime, Court je rekla kako je veliki broj tenisačica homoseksualne orijentacije i transrodno te da su djeca đavla

Navratilova i McEnroe zato traže da se njen teren preimenuje u teren Evonne Goolagong, još jedne velikanke australskog i svjetskog tenisa. 

Za mišljenje o ovom događaju upitan je i Đoković

– Vidio sam transparent i fotografiju, ali nisam previše upućen u tu priču. Znam da je Court to rekla. Uvijek postoji različito mišljenje, ali Margaret je teniski heroj u Australiji i širom svijeta, jedna je od najvećih tenisačica svih vremena i kada ona kaže nešto, onda to ima veliki utjecaj. Ne podržavam to što je rekla, ne mislim da je to pravi način, ali vjerojatno ona ima svoje razloge i moramo poštivati njeno mišljenje. Ne znam što su John i Martina htjeli reći tim transparentom, ali vjerujem da su mnogi povrijeđeni time što je rekla Court – poručio je Đoković.

>>> Pogledajte kako tenis igra - Luka Modrić!

 

Komentara 28

DU
Deleted user
12:47 31.01.2020.

o homićima imam mišljenje ovisno o toj osobi.....s nekima sam i dobar...ali ipak, za homoseksualnost mislim da je greška prirode, i nije mi po volji... a o gay aktivistima mislim da su naporni neki likovi koji nas gnjave svojom tvz.ugroženošću..... moj sused nas stalno gnjavi svojim ribičkim pričama, ni on mi nije uvijek po volji.... ali, nikog od njih ne bih mlatio, a nekih se klonim, nekih ne.....

ZO
zoranos
13:43 31.01.2020.

Na primitivizam su odgovorili primitivizmom! Dakle netko tko je među naj tenisačima treba izgubiti teren koji se po njemu zove jer je izrekao nešto što se nekome ne sviđa? Super! Ako želiš zadržati počasti - šuti, da ne bi rekao nešto krivo!

SI
Sinuhit
13:11 31.01.2020.

Dosta tog terora s LGBT zajednicama i njihovim pripadnicima. Neka žive svoj život, ali neka nnm ne diraju naš. I neka nam vrate simbol duginih boja, to du nam mučki oteli i proglasili "svojim". Dugine boje divan su dio prirode i ne mogu biti ničija svojina, a ponajmanje ne za LGBT zajednicu, jrr omi nikako ne pokrivaju cijeli spektar ičega, nego samo malen isječak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije