Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGODILA GA SMRT

Novak Đoković: Jako tužan dan, fizički više nisi među nama...

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
30.10.2020.
u 21:51

- Jako tužan da za pravoslavlje, Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i netko tko je bio zvijezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori.

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije umro je u 83. godini od posljedica zaraze koronavirusom u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici. Mitropolit Amfilohije se zarazio početkom listopada, a stanje mu se naglo pogoršalo prošli vikend. 

A ovu je smrt komentirao prvi tenisač svijeta Novak Đoković nakon što je iznenađujuće ispao u četvrtfinalu ATP turnira u Beču.

- Jako tužan dan za pravoslavlje, Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i netko tko je bio zvijezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam čast upoznati ga i neko vrijeme provesti pored njega i osjetiti tu nevjerojatnu energiju koju je on imao. Iako on fizički više nije među nama, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sjećamo njega i da ga s osmjehom spominjemo i budemo mu zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u posljednje vrijeme. On je bio odvažan kada su se događale važne stvari vezane sa SPC i pokazao je narodu kako se čuva kulturno naslijeđe i naša duhovna baština - rekao je Đoković.

Đokovića je svladao talijanski tenisač Lorenzo Sonego kojem je to prva pobjeda nad igračem iz društva Top 10.

- I nije mi se igralo, ali nije toliko da zbog toga ne mogu igrati. Generalno mi se nije igralo, samo sam došao odraditi ono zbog čega sam ovdje došao. Vraćam se sada u Srbiju biti s obitelji i što bolje se pripremiti za London - rekao je Đoković.

Ključne riječi

Komentara 42

DU
Deleted user
22:47 30.10.2020.

Sad se Nole izjasni da je veliki poklonik i sljedbenik velikosrpskog popa koji je blagosivljo razaranje Dubrovnika i Hrvatske. Do kada ce se Nole slaviti po Hrvatskoj?

DU
Deleted user
22:06 30.10.2020.

I onda netko želi da ove volimo, a svi su ustvari isti. Nevjerojatno.

Avatar rubinet
rubinet
23:00 30.10.2020.

Napokon vidimo Dotičnika u pravom svjetlu. Taj veliki " prijatelj Hrvata " i " teniski dobrica širokog srca, neopterećen poviješću i nacionalizmom " veliča ratnog huškača. Probranim riječima spominje čovjeka koji je blagoslovio vojnike koji su iz Crne Gore krenuliz Crne Gore krenuli u razaranje hrvatskog juga,, čovjeka koji je u svom manastiru primio i samog Arkana, jednog od najvećih ratnih zločinaca na području bivše Jugoslavije, čovjeka koji je Ordenom zlatnog lika svetog Petra Drugog odlikovao osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja . A naši mu se dodvoravaju. . U Zadru i drugdje. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije