Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČI NO IKAD

Nova zvijezda Dinama: Najveća pobjeda moje karijere bila je kad sam pobijedio rak

30.04.2021.
u 15:01

– U takvim situacijama svašta prolazi kroz glavu. Ali, nikad nisam prihvatio ideju da neću opet raditi ono što najviše volim. Kad sam se vratio na teren, osjećao sam se kao da prvi put igram nogomet. To je najveća pobjeda moje karijere! – govorio je Mišić

Lirim Kastrati upisao je dvije asistencije za pogotke, Kristijan Jakić zabio je čudesan pogodak za potpuni preokret Dinama u produžecima polufinala kupa protiv Gorice, Majer i Ademi sjajnim su akcijama i pogocima zaključili 4:1 pobjedu Dinama. No, Josip Mišić odigrao je 89 minuta jako dobro, bio je apsolutno najbolji igrač Dinama u prvom poluvremenu kad je ostatak momčadi igrao kriminalno. K tome, on je postigao i taj prvi pogodak plavih kad su gubili 0:1, u prvoj minuti drugog dijela s čime je utakmica krenula u smjeru koji je želio Dinamo.

Ovaj 26-godišnji vezni igrač iza sebe već ima bogatu karijeru, napravio je odlične stvari i prije dolaska u Dinamo. Uostalom, više puta ga je želio maksimirski klub dovesti u svoje redove, a onda je stigao u listopadu prošle godine na posudbu do ljeta, s opcijom kupnje od lisabonskog Sportinga.

Rođeni Vinkovčanin s 11 godina otišao je u Osijek, čiju je nogometnu školu prošao i za prvu momčad odigrao 63 utakmice, sve dok se 2015. godine nije preselio u Rijeku. No, prije toga bio je prilično blizu Maksimira, kad je Borna Barišić stigao, bio je u planu dolazak i Josipa Mišića jer Osijek je bio u financijskom škripcu i Dinamo je njihovom kupnjom želio olakšati život klub iz Gradskog vrta.

Na kraju je Barišić došao u Dinamo, u kojem se baš i nije zadržao, a Mišić se 2015. preselio u Rijeku. Nije tamo odmah uspio, čak je bio i na posudbi u Speziji, no onda je nakon povratka u Rijeku krenuo sjajnim putem. Postao je neizostavni član Kekove Rijeke i s njom osvojio naslov prvaka i kup, bila je to povijesna sezona Rijeke.

Potom je 2018. preselio u lisabonski Sporting, a Rijeka je s 2,75 milijuna eura napunila svoju blagajnu. Tada je i drugi današnji igrač Dinama, Stefan Ristovski preselio u lisabonski klub.

– U Sportingu nisam znao što očekivati jer mi je to bilo prvo inozemno iskustvo i nisam se najbolje snašao premda nisam ni dobio pravu priliku – pričao je Mišić nakon što je odigrao svoju prvu utakmicu za Dinamo.

U Lisabonu se nije naigrao, upisao je samo devet utakmica i otišao na posudbu u grčki PAOK.

– Nisam na početku ni u PAOK-u dobivao previše prilika, ali onda je prošla sezona bila fenomenalna, dolaskom novog trenera dobio sam priliku i od tada sam stalno igrao. PAOK je najljepši dio moje dosadašnje karijere – rekao je Mišić nedavno za grčku Gazzettu.

Ne čudi što mu je tamo bilo odlično, zahvaljujući svojim igrama, borbi nekoliko je puta bio proglašen najboljim igračem mjeseca, a navijači su ga uvrstili u najbolju momčad u posljednjih deset godina. Doseg je to kojeg malo tko može postići u godinu dana, no osvojili su tada duplu krunu iako im za takve rezultate nitko nije davao šanse.

No, onda su stigli problemi, ozljede i bolesti. Očekivalo se da će ga PAOK otkupiti od Sportinga, ali onda su počeli Grci zavlačiti, na kraju se to nije dogodilo.

Ni sad ne znam što se dogodilo i zašto nisam ostao u PAOK-u. Otišao sam bez odgovora na to pitanje, odgovor bih volio saznati. Na kraju je bilo logično da se vratim u Sporting – rekao je Mišić.

U međuvremenu je i obolio, operirao je rak testisa.

– Bio sam u potpunom šoku. Rekli su mi da moram ostati jak i proći kroz sve to. Ubrzo sam shvatio da je to proces koji moram proći – rekao je o toj temi Mišić, koji nikad nije ni pomislio da više neće igrati nogomet:

– U takvim situacijama svašta prolazi kroz glavu. Ali, nikad nisam prihvatio ideju da neću opet raditi ono što najviše volim. Kad sam se vratio na teren, osjećao sam se kao da prvi put igram nogomet. To je najveća pobjeda moje karijere! – govorio je Mišić.

Dinamo ga je odlučio dovesti iako je iza sebe imao tešku bolest, kad je stigao u Maksimir još nije bio spreman za puni rad nakon operacije. No, u Dinamu su ipak odlučili dovesti ga na posudbu i pričekati ga. Očito se isplatilo jer Mišić je svoj prvi nastup, kojeg je toliko čekao, upisao protiv Varaždina 19. prosinca. No, na proljeće igra sve više i igra sve bolje i neće biti iznenađenje ako ga na ljeto Dinamo otkupi od Sportinga. Jer riječ je o polivalentnom veznom igraču koji može igrati na svim pozicijama u sredini, zadnjeg veznog, ‘osmicu’, a znali su ga stavljati i na ‘desetku’. Njemu je najdraža ‘osmica’ na kojoj odlično igra Ademi.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefj
16:58 30.04.2021.

Ovo je njegova prva utakmica koju je donekle dobro odigrao. I to samo dio utakmice... U 1. poluvremenu se vidjelo koliko nedostaje graditelj igre, a Mišić to očito nije, kao niti što se Petković ne može stalno šetati oko centra da bi se lopta uopće prenijela na protivničku polovicu... To je bila promašena taktika ili krivi igrači za ono što je zamišljeno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije