Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRASNODAR RORA

Preminuo član slavne generacije '67. Bio je jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena

Zagreb: Nogometne legende posjetile igrače GNK Dinamo
Luka Stanzl/PIXSELL
12.11.2020.
u 09:02

Roru će dinamovci pamtiti kao jednoga od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo. U 10 godina provedenih u plavome dresu upisao je 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka

Legendarni član Dinamove generacije koja je osvojila Kup velesajamskih gradova, Krasnodar Rora preminuo je u 76. godini života, javljaju iz zagrebačkog kluba. Rora je iznenada preminuo u četvrtak u ranim jutarnjim satima.

A samo dva dana ranije oprostio se od svog kapetana te 1967. Slavena Zambate, riječima: ''Zambi moj, i dalje će se pričati o nama'' i emotivnim govorom kako na komemoraciji tako i na samom ispraćaju.

Roru će dinamovci pamtiti kao jednoga od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo. U 10 godina provedenih u plavome dresu upisao je 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka.

Rora je bio jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine, veliki prijatelj, kohezivni faktor pa čak i svojevrsni “glasnogovornik” cijele generacije.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Zagreb: Nogometne legende posjetile igrače GNK Dinamo
1/7

Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u nogometnom kvartu – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine, gdje je naslijedio dres s brojem 11 koji nije ispuštao cijelo desetljeće.

Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy, gdje je igrao s legendom francuskoga i svjetskog nogometa Michelom Platinijem. Štoviše, i sam je Platini prilikom svojedobnog posjeta HNS-u istaknuo: „Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom.“

Nakon igračke karijere Rora je bio trener u Dinamovoj nogometnoj školi, obnašao je i funkciju asistenta glavnoga trenera, a kao stručni se komentator isticao i u novinarskom poslu.

Termin komemoracije i ispraćaja naknadno će objaviti GNK Dinamo koji je izrazio duboku sućut obitelji i prijateljima slavnog Krasnodara.

Ključne riječi

Komentara 10

ST
Starotopoljanin
09:14 12.11.2020.

eto polako nam odose legende dinama,jedan po jedan.takvih dinamo nece vise nikada imati,neka im je vjecna slava i pocivali u miru bozjem,i laka im crna zemlja.

DI
dinol
09:21 12.11.2020.

Fantastican igrac i covjek i ponos Dinama. Hvala Kraso!!

DU
Deleted user
12:15 12.11.2020.

Odlaze nam velikani, iako su presli 70te za dobre ljude je uvijek volimo reci da je prerano. Neobicno da tako iznenada dva suigraca iz velike generacije. Rekli bi neki mora da gore netko organizira turnir pa im nedostaje napadaca. Spravom ovi igraci imaju epitet legende jer su proveli najbolje igracke dane u dinamu i to cijelo desetljece, igrali za mali novac iz ljubavi prema sportu i to ostaje vjecno. Danas nazalost sa 18g i dva nastupa svi gledaju ima li kakvih ponuda i gdje ce nastaviti karijeru i koliko je godisnja placa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije