Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok

Nova tragedija! Mladi boksač preminuo četiri dana nakon nokauta

Patrick Day
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
17.10.2019.
u 07:56

Charles Conwell je s dva krošea srušio Patricka koji je pao u nesvijest. Liječnici su mu odmah pružili prvu pomoć, a dvorana je zanijemila od šoka

Američki profesionalni boksač Patrick Day (27) preminuo je četiri dana nakon što je u desetoj rundi borbe protiv sunarodnjaka Charlesa Conwella teško nokautiran.

Day je prilikom pada snažno udario glavom, a meč je prekinuti. Nesretni boksač hitno je prevezen u  bolnicu gdje je operiran.

Patrick Day
1/9

No vijesti koje su stigle iz bolnice nisu dobre. Patrick je četiri dana bio u kritičnom stanju, a onda mu se stanje iznenada pogoršalo, te je preminuo od teških posljedica ozljede mozga.

- Preminuo je okružen obitelji, bliskim prijateljima i članovima boksačkog tima.  Njegova ljubaznost, pozitivnost i velikodušnost duha ostavljala je upečatljiv dojam na svakoga s kojim se susretao - rekao je Dayev promotor Lou DiBella. 

Charles Conwell je s dva krošea srušio Patricka koji je pao u nesvijest. Liječnici su mu odmah pružili prvu pomoć, a dvorana je zanijemila od šoka. Nokaut u posljednjoj rundi bio je Dayu treći u meču pa se svi pitaju je li sudac morao susret prekinuti mnogo ranije.

- Nikad mi nije bila namjera da se ovo dogodi. Samo sam želio pobijediti. Da mogu vratiti vrijeme unazad, to bih i napravio. Nitko ne zaslužuje da mu se ovo dogodi. Borbu vraćam unazad u glavi i razmišljam što bi bilo da ti se ovo nikada nije dogodilo, kao i zašto ti se ovo dogodilo - rekao je Charles Conwell kojemu je to bila 11. pobjeda u karijeri.

Posljednja borba će mu zauvijek ostati u lošem sjećanju.

- Ne mogu prestati razmišljati o tome. Molio sam se za tebe toliko puta, toliko puta sam plakao jer nisam ni mogao zamisliti kako bi se moja obitelj i prijatelji osjećali - podvukao je Charles i dodao:

- Vidim te gdje god odem i o tebi čujem samo najljepše stvari.

Patrick Day je bio američka zamjena na Olimpijskim igrama 2012. godine. U profesionalnoj karijeri Day je pobijedio u 17 od 22 profesionalne borbe, izgubio je četiri meča i jednom remizirao. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar babas
babas
08:23 17.10.2019.

Zakazali su i njegov trener u kutu koji je trebao na vrijeme baciti ručnik i sudac koji je trebao ranije reagirati. Reskirati boksačevo zdravlje kada je vidljivo slabiji je nepotrebno. Bio je par puta u nokdaunu prije tog kobnog nokauta.

ZE
Zeljo1
10:42 17.10.2019.

Taj sport zabraniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije