Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASIZAM U LIGI PRVAKA

Pojavila se nova snimka: Na njoj se čuju uvrede upućene sucu iz Rumunjske

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.
CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.12.2020.
u 19:03

Iako se prvo sumnjalo na nogometaša Bašakšehira Mehmeta Topala, ispostavilo se da nije riječ o njemu. Također, Rosu ističe da uvrijede uopće nije rekao četvrti sudac Coltescu, već prvi pomoćnik Octavian Sovre.

Svakog trenutka izlaze nove informacije o incidentu koji se dogodio jučer na utakmici Bašakšehira i PSG-a u šestom kolu Lige prvaka. Još ništa nije utvrđeno, a jedino smo doznali da je četvrti sudac utakmice, Rumunj Sebastian Coltescu optužen za rasističke povike prema pomoćnom treneru Bašakšehira Pierreu Webou kad mu je rekao da je "onaj tamo crnac".

No, nove informacije rumunjskog novinara i suradnika Guardiana Emmanuela Rosua kazuju nam da je Coltescu prije izgovorenih riječi dobio uvrijede. Na snimci s utakmice jasno se čuje da netko govori "u mojoj zemlji Rumunji su cigani". Video u kojem se to jasno čuje možete pogledati OVDJE.

Iako se prvo sumnjalo na nogometaša Bašakšehira Mehmeta Topala, ispostavilo se da nije riječ o njemu. Također, Rosu ističe da uvrijede uopće nije rekao če

Iako se prvo sumnjalo na nogometaša Bašakšehira Mehmeta Topala, ispostavilo se da nije riječ o njemu. Također, Rosu ističe da uvrijede uopće nije rekao četvrti sudac Coltescu, već prvi pomoćnik Octavian Sovre.

Bilo kako bilo, Uefina najavljena istraga imat će puno slagalica i elemenata.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
20:31 09.12.2020.

Možda bi trebalo izbaciti iz upotrebe riječ crn jer ne daj bože da ju netko spomene.Kud ide ovaj svijet.A šta da je rekao ovaj bijeli momak.A ništa naravno

DE
DeGogi
20:27 09.12.2020.

Evropa može i bez Afrike.

DI
Dingo
23:24 09.12.2020.

Ispravni prijevod je bio "onaj crni momak" ne onaj crnac. Kako god bilo samo bolesnici u oba vide rasizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije