Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mračni detalji

Nova smrt pogodila svijet sporta: dnevnik 22-godišnjakinje otkriva stravične detalje

Triatlon
Foto: PA/Pixsell
1/3
02.07.2020.
u 12:57

Prema brojnim člancima u južnokorejskim medijima, Choi Suk-Hyeon je zabilježila sva fizička zlostavljanja

Južnokorejska 22-godišnja triatlonka počinila je samoubojstvo nakon što je godinama trpjela zlostavljanje, fizičko i verbalno, od strane trenera i nakon što su sve njene žalbe mjerodavnim tijelima bile ignorirane, piše u četvrtak južnokorejski tisak.

Choi Suk-Hyeon, brončana u juniorskoj kategoriji na azijskom prvenstvu u triatlonu u Taipeiju iz 2015., pronađena je mrtva u spavaonici svoje ekipe u Busanu, a svojoj majci je ostavila poruku u kojoj je moli da "otkrije grijehe njenih agresora". 

Nakon njene smrti, mediji ne prestaju pisati o tome što ju je natjeralo na takav čin otkrivajući mračnu stranu sporta u Južnoj Koreji. Tako su prenijeli i jedan zapis iz njenog dnevnika: "Toliko su me tukli da sam plakala danima".

Prema brojnim člancima u južnokorejskim medijima, Choi Suk-Hyeon je zabilježila sva fizička zlostavljanja.

Na jednoj snimci koju je objavila televizijska postaja YTN, čuje se kako se njen trener iživcirao jer je dobila na težini: "Ne smiješ jesti tri dana", naredio joj je.

A zatim je dodao: "Stisni zube", i na snimci se čuje kako ju je ošamario.

Mediji pišu da su je treneri u ekipi natjerali da pojede kruha u vrijednosti 200.000 wona (gotovo 150 eura) želeći je kazniti jer nije kontrolirala težinu i da su je redovito tukli.

Triatlonka se žalila Južnokorejskom sportskom i olimpijskom odboru (KSOC) u travnju u nadi da će se pokrenuti istraga.

 

Jedna njena bliska prijateljica je za agenciju Yonhap kazala da je Choi Suk-Hyeon "tražila pomoć od brojnih institucija, ali da su je svi ignorirali".

KSOC je nakon ovog tragičnog slučaja odlučio pokrenuti istragu o svemu i kazniti odgovorne.

Južna Koreja je regionalna sportska sila i u tako kompetitivnom društvu pobjeda je važnija od bilo čega pa su fizička i verbalna zlostavljanja česta.

Prošle godine je Shim Suk-hee, dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje u short-tracku, optužila svog bivšeg trenera, koji je već optužen da ju je tukao godinama, i za seksualno zlostavljanje. Prijeti mu deset godina zatvora.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
14:24 02.07.2020.

eto, moraš prvo ubiti sam sebi i dobro dokumentirati sva događanja da bi netko nešto poduzeo, ... nakon što si mrtav.... strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije