Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPE MIOČIĆ

Nova hrvatska zvijezda UFC-a ruši nizozemski neboder

'OMAHA, NE - FEBRUARY 14:  Stipe Miocic weighs in during the UFC on FUEL TV weigh in event at Omaha Civic Auditorium on February 14, 2012 in Omaha, Nebraska.  (Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC
Foto: 'Josh Hedges/Zuffa LLC'
1/5
28.09.2012.
u 19:35

Stipe će u kavez u Nottinghamu ući u hrvatskoj majici, a tvrdi da je razmišljao o “Wild Boys”, ali nije želio Mirku oteti stvar. Teško je proživljavao susret Hrvatska-Španjolska, a otac mu danas živi u okolici Zadra

Amerikanac Stipe Miočić (30), čiji su roditelji iz Karlovca i Zadra, dospio je visoko. Sudionik je glavne borbe večeri na UFC-ovoj priredbi “On Fuel TV 5” koja se u subotu (MaxTV, 25. kanal PPV od 22 sata) održava u engleskom gradu Nottinghamu. Uloga je to koju je naš Mirko Filipović dobivao samo u najvećim borbama protiv Franka Mira, Fjodora Jemjeljanjenka... Čast koju ne dobiva baš svatko. A Stipe postaje prava zvijezda, brzo je od nepoznatog borca došao do glavne uloge.

Odlaskom Cro Copa iz najprestižnije borilačke organizacije na svijetu u teškaškoj kategoriji UFC-a hrvatske boje nastavio je braniti Miočić. Dečko, istina, slabo govori hrvatski, ali na koljenima preko bare gleda utakmice hrvatske reprezentacije na Euru, kuka zbog poraza Bilićevih dečki, uzor mu je Cro Cop te čini sve da bi ga se diljem svijeta identificiralo s Hrvatskom. Pred njim je borba karijere, “biti ili ne biti u kavezu”, ona koja bi ga mogla vinuti u visine. Sruši li Nizozemski Neboder, kako zovu 212 centimetara visokog Stefana Struvea, tek bi ga borba ili dvije dijelile do teškaškog naslova UFC-ova prvaka. Dečko iz Ohija misli ozbiljno. Pobijedi li u Nottinghamu, postat će borac koji je rame uz rame Franku Miru, Fabriciju Werdumu, Joshu Barnettu, Minotauru ili Royu Nelsonu. A oni su krema teškaške divizije, najjači frajeri planeta.

Neporažen ću ostati i dalje

Nova se lica pojavljuju, neki odlaze, drugi dolaze. A ovo će biti borba u kojoj će se odlučivati tko je novo lice u eliti, tko stiže u klub. Obojica su udarači, nokaut im je kao “dobar dan”. Nizozemac (24-5, 8-3 UFC) je najviši borac u organizaciji koji je kao hobotnica spretan u parteru, dok je Stipi Miočiću (9-0, 3-0 UFC) najveća vrlina to što je neporažen.

– I ostat će tako! Bit će to pravi rat, pucat će se iz svih raspoloživih oružja. Borit ćemo se na nogama, na tlu. Nokaut, prisiljavanje na predaju, pobjeda odlukom sudaca, jednoglasno, podijeljeno, baš me briga kako će završiti. Samo da ja budem taj. Nema šanse da na kraju borbe ne podignu moju ruku u zrak! Da živimo u savršenom svijetu, nokautirao bih ga za nekoliko sekundi – najavljuje Miočić. Stvar je prilično jednostavna... “Bilo kako, samo trebam pobijediti!”

– Pobjeda bi me gurnula među dečke koji čekaju status izazivača za naslov teškaškog prvaka. Sve što želim jest svladati Struvea i onda sjediti kraj telefona i čekati koga će mi čelnici UFC-a dati za sljedećeg protivnika. Nije mi bitno, s kim god ću se boriti, navijačima ću priuštiti pravi šou.

Pravi test za obojicu

Struve je išao na parter sa svakim tko mu je to “predložio”. Od 24 pobjede u karijeri, čak 16 izborio je prisilivši protivnika na predaju. Dakle, nije tajna što će pokušati učiniti Miočiću.

– Ne bojim se njegovih poluga. Pa ja sam hrvač! Ne brine me ni to što je toliko visok, trenirao sam s Timom Sylvijom tjednima, spreman sam na takav izazov – dodaje Miočić.

Obojici će to biti prvi put da nastupaju u UFC-ovoj glavnoj borbi večeri. Struve ima čvrstu bradu, ali Miočić udara jače. Slavi brzo. Na nogama bolje stoji. S druge strane, Struve ima ljubičasti pojas u brazilskom džiju-džicuu, nije baš kao braća Gracie, ali zna znanje. U parteru ima prednost. Obojica imaju 3-0 u posljednje tri borbe (Struve - Pat Barry, Dave Herman, Lavar Johnson; Miočić: Joey Beltran, Phil De Fries, Shane del Rosario). Obojica su slavila na nogama. Idealan par, pravi test.

Cijeli tekst pročitajte u sportskom tjedniku MAX! koji je od subote na kioscima.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar LargoWinch
LargoWinch
10:21 29.09.2012.

Čekaj, čovjek, uglavnom ima samo 9 profesionalnih borbi? Malo jak članak za momka sa jednocifrenim brojem borbi. Ipak, ko zna? Nisam ga gledao.

MA
*Makaveli*
20:34 28.09.2012.

Već godinama pratim te novinarske natpise i jedna stvar mi nikako nije jasna.. Da li ti novinari ikad pročitaju tekst koji su napisali, pa tako i ime najboljeg ruskog borca; pa čovjek se zove Fedor Emelianenko, a ne Fjodor Jemljeljaljeljenjenjenje...

SE
sestrićna
21:29 28.09.2012.

idemo stipe legendoooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije