Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele spriječiti incidente

Norveška vlada dozvolila navijačima baklje na tribinama

Bakljada
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
07.11.2016.
u 22:46

Navijačka udruga Norsk Supporterallianse izborila se za legalizaciju baklji na tribinama, no uz neka pravila

Nogometni savezi širom Europe zalažu se za korektno navijanje bez baklji, dimnih bombi i drugih pirotehničkih sredstava. Norvežani su se, pak, odlučili za sasvim suprotno rješenje i dozvolili navijačima da u svojim koreografijama koriste pirotehniku.

Navijačka udruga Norsk Supporterallianse izborila se za legalizaciju baklji na tribinama, no uz neka pravila.

Navijači na stadion mogu unijeti samo baklje koje pravi ovlaštena firma, a upotreba pirotehničkih sredstava se mora najaviti najkasnije sedam dana prije utakmice. Navijači su dužni obavijestiti klub koji je domaćin, Norveški nogometni savez, policiju i vatrogasce.

Vođe navijačkih skupina moraju u obrascu navesti imena osoba koje će koristiti baklje, na kojim dijelovima tribina, u koliko sati i koliko dugo.

Norveška vlada je u obrazloženju ove odluke navela kako žele spriječiti incidente na tribinama i na terenu, jer navijači više neće bacati baklje. Navijače koji se neće pridržavati pravila čeka visoka kazna.

Komentara 6

BJ
Bjelovar112
05:14 08.11.2016.

i kaze tk se nebu pridrzaval visoke kazne to treba i kod nas samo poslozit naplatu

PO
Posel
11:58 08.11.2016.

Slažem se,nekad je bilo lijepo vidjeti bakljadu,ah,ti dani!

DU
Deleted user
03:57 08.11.2016.

Kao i svaki obični vatromet. Prijaviš i pališ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije