Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNE IGRE

Norveška neće slati sportaše na OI dok pandemija ne bude pod nadzorom?

Norveška
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
23.03.2020.
u 18:01

"Moj savjet norveškom Odboru za olimpijske igre bit će jasan. Ne treba slati sportaše na OI i POI u Tokijo ukoliko ako pandemija neće biti pod nadzorom," kazao je Kjoell.

Norveška ne bi smjela slati sportaše na ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju sve dok pandemija koronavirusa ne bude pod nadzorom, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Norveškog olimpijskog odbora Berit Kjoell.

"Moj savjet norveškom Odboru za olimpijske igre bit će jasan. Ne treba slati sportaše na OI i POI u Tokijo ukoliko ako pandemija neće biti pod nadzorom," kazao je Kjoell.

Norveški olimpijski i paraolimpijski odbor i Konfederacija sportova (NIF) poslali su pismo Međunarodnom olimpijskom odboru (MOK) u kojem izražavaju svoju zabrinutost rekavši da pandemija mora biti pod kontrolom prije nego što se Igre mogu održati.

Otpor održavanju Olimpijskih igara u srpnju ove godine naglo je ojačao u proteklih 48 sati, iskazan u pozivima nekoliko utjecajnih aktera, uključujući američke i britanske atletičare i olimpijske odbore nekoliko zemalja da se igre zbog pandemije odgode.

Kanada je prva zemlja koja je objavila da neće slati sportaše u Tokio, dok je Australski olimpijski odbor danas objavio da bi se njihovi sportaši trebali početi pripremati za to da će Igre biti održane 2021. godine.

"Apsolutno sam uvjeren da će MOO, japanska vlade, tokijska vlada i organizacijski odbor preuzeti svoju odgovornost da se što prije vrate s novim datumom", dodao je Kjoell.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije