Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA OLIĆ

Nokautirao veliki Juventus i ostavio Bavarce u ligi bogataša

Ivica Olić
Reuters
30.01.2010.
u 20:02

Iako će nogometni kritičari reći da je svoj najbolji nogomet Ivica Olić odigrao u 2008. godini, 2009. ipak će biti pamtljivija.

 Naime, početkom godine potpisao je predugovor s Bayernom, a za HSV je igrao odlično. U polufinalu Kupa Uefe HSV je ispao od Werdera, a Olić je u te dvije utakmice postigao dva pogotka.

Od ljeta je pod Van Gaalovim vodstvom, standardni je član udarne postave Bayerna, a posebno dobru utakmicu odigrao je u posljednjem kolu "lige bogataša", protiv Juventusa u Torinu. Zaradio je kazneni udarac, postigao pogodak te gurnuo crvene u osminu finala.

Za reprezentaciju prošle godine nije odigrao veliku utakmicu, ali bilo je mnogo dobrih. Nakon što se Hrvatska nije plasirala na SP, Olić je čak razmišljao o umirovljenju kockastog dresa, no nakon razgovora s Bilićem, ipak je odlučio nastaviti reprezentativnu karijeru.

Večernjakov žiri za izbor nogometaša godine uvijek čine jedanaestorica bivših hrvatskih A-reprezentativaca. Najboljega u prošloj godini izabrali su: Željko Pavlović (vratar), Danijel Štefulj, Igor Tudor, Dubravko Pavličić i Robert Rubčić (obrana), Milan Rapaić, Željko Adžić i Nenad Bjelica (vezni) te Alen Peternac, Petar Nadoveza i Josip Šimić (napadači).

Redoslijed:
Ivica Olić (HSV, Bayern) 98
Darijo Srna (Šahtar) 94
Niko Kranjčar (Portsmouth, Tottenham) 84
Luka Modrić (Tottenham) 76
Vedran Ćorluka (Tottenham) 31
Josip Šimunić (Hertha, Hoffenheim) 24
Mladen Petrić (HSV) 24
Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev) 23
Vedran Runje (Lens) 19
Danijel Pranjić (Heerenveen, Bayern) 11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije