Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SPLITA

Nokauter Marshall čeka odluku suca Bilića

23.11.2008.
u 17:06

U koži direktora NLB lige Josipa Bilića ovih dana neće biti lako. Do trenutka donošenja presude Marshallu, a to će se dogoditi najkasnije u četvrtak, Bilić će živjeti pod pritiscima. Cibona će lobirati da njezin “street fighter” Rawle Marshall dobije što manju kaznu, no više njih tražit će suprotno.

Što će poduzeti policija?
@linkbox@ Marshallova i Štembergerova tučnjava u prilog ide najviše Zadranima. Njima je u interesu da Marshall dobije “doživotnu robiju”. Naime, svaka Cibonina pobjeda u NLB-u i Euroligi umanjuje Zadrove izglede da Zagrepčane istisnu iz Eurolige. Ostane li bez Marshalla, Cibona je bez svog prvog strijelca, igrača koji zabija s najvećom lakoćom.

– Žao mi je, ali bio sam provociran tijekom cijele utakmice. I verbalno, i to vrlo ružno, ali i fizički. Nažalost, na jednu od tih provokacija sam reagirao i iz toga je izbila tučnjava. U kratkom vremenu dogodila su se dva incidenta pa će ispasti da sam incidentan igrač, a ja to nisam – požalio se cibos jutro poslije. I pretučeni Štemberger se oglasio. Premda je izvukao deblji kraj, neće poduzimati pravne korake. To znači da neće biti kaznenog postupka u kojem bi po hrvatskim zakonima Marshallu prijetila novčana kazna, ali i kazna zatvora do tri godine.

– Znam Marshalla iz Hemofarma, ne trpi kontakt. Malo je bahat jer je došao iz NBA lige pa je vjerojatno bio iživciran svojom nemoći. Jednom je udario zaista jako, druge sam udarce izbjegao. Krv mi je zatvorila oko pa sam se prepao. No, ne zanima me podnošenje privatne tužbe. Najviše bih volio da se to nije ni dogodilo i zato to ne želim potencirati – kaže Štemberger kojeg isto čeka kazna. Ni vodstvo splitskoga kluba nije se odlučilo prijaviti igrača Cibone. Kako u policiji kažu, incident na Gripama spada pod mjerodavnost sportskih institucija, no kako je Štemberger ozlijeđen, nije isključeno da policija podnese prekršajnu prijavu. Pritom se Marshallu ne može dosuditi zatvorska kazna, nego samo novčana, jer mu je to prvi put.

Nastradao i Andrić
Direktor NLB lige Bilić nije zadovoljan kako su mediji prenijeli zbivanja:

– Nije bilo opće tučnjave nego okršaj dvojice igrača. Bio sam na utakmici, no poštujem službene osobe i čekam izvješća.

Cibonin trener Perasović nije se htio izjašnjavati, a klub je izdao priopćenje u kojem stoji i ovo:

“Mi apsolutno ne opravdavamo našeg igrača. On će biti kažnjen financijski, no nećemo dopustiti da se stvara hajka da je kriv za sve. Marshall nije započeo incident, a nakon gužve drugi igrači Splita uključili su se pa je Marshalla pokušao udariti Stipanović. Zaletio se i Štemberger pa je nastradao Andrić. Nećemo dozvoliti da se od međusobne tučnjave dva igrača radi slučaj kad su se košarci i Ciboni počele događati dobre stvari.” (!?) Cibona u srijedu igra protiv Avellina presudnu utakmicu za Top 16. Po svemu sudeći još uvijek s Marshallom u sastavu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije